Kuva: AOP

MTV: Pitkään kivuista kärsinyt Raakel Lignell: "Olen vain ajatellut, että pitää sietää ja kestää"

31.08.2017 21:45 - Henna Koste

Raakel Lignell on julkaissut jälleen uuden kirjan.

Raakel Lignell on kirjoittanut yhdessä fysioterapeutti Anne Purasen kanssa kirjan Raxun mukana, kivusta tasapainoon. Lingnell kertoo Huomenta Suomi -ohjelmassa, että kivut ovat olleet läsnä hänen elämässään niin kauan kuin hän muistaa.

- Siitä on tullut ehkä väärälläkin tavalla ystävä. Se on ollut niin paljon mukana, että sen on vähän laittanut sivuun, sehän tietysti vie voimia, energiaa ja iloa. Kipujen syiden selvittäminen on ollut aika vaikeaa. Olen paljon liikkunut ja kuntoillut, ja sehän on hoitanut kipua. Aina kun liikkuu, sattuu vähiten, Lignell kertoo. 

Kirjassa paneudutaan erityisesti nivelkipuihin. Puranen huomauttaa, että aktiivisena pysyminen on tärkein avain kivujen ehkäisyssä. 

- Liike on lääke, hän korostaa.

Molemmat ovat sitä mieltä, että lääkkeille on paikkansa. Ammattilainen muistuttaa, että usein ratkaisu löytyy kuitenkin liikunnasta.

- Olen aina ollut kauhean lääkevastainen. Olen vain ajatellut, että pitää sietää ja kestää. Nyt olen oppinut, että oikeassa kohtaa, mieluummin kipulääkettä, niin että pystyy liikkumaan kuin että se jämäyttää ja lamaannuttaa elämän, nainen toteaa.

Hän on vuodessa oppinut liudan oikeaoppisia liikkeitä. Nainen kuvailee, että aiemmin hän ei ollut saanut lainkaan tukea syvistä lihaksista.

Lue myös: Luonnollista helpotusta hiljaiseen tulehdukseen - tee helppoja muutoksia ruokavalioosi

Kilpailut

Uusimmat