Kuva: Fotolia

Selluliitti on myös laihojen ihmisten ongelma - edes kova treeni ei välttämättä auta pääsemään eroon

11.10.2017 14:45 - Senja Rapila

Selluliitin määrä riippuu monista tekijöistä, kuten geeneistä.

Vaikka monet saattavatkin niin uskoa, ei selluliitti ole pelkästään lihavien ihmisten ongelmana. Monilla hoikilla ja laihoilla, jopa hyväkuntoisillakin, naisilla voi olla selluliittia. Tutkimuksissa on Women's Health -julkaisun mukaan todettu, että jopa 80-90 prosentilla maailman naisista on selluliittia.

Se, kuinka paljon henkilöllä on selluliittia, riippuu monista tekijöistä; geeneistä, iästä, ihon paksuudesta, sukupuolesta ja rasvaprosentista.

Voiko selluliitista päästä kokonaan eroon?

Selluliitista voi päästä eroon treenaamalla, mutta se ei ole kiveen hakattua. Joiltain selluliitti saattaa kadota, mutta joillakin se saattaa pysyä tiukasti kiinni, vaikka kuinka tekisi töitä sen eteen, että saisi täydellisen kropan.

Dieetti ja liikunta saattavat asiantuntijan mukaan auttaa; intensiiviset treenit, joissa yhdistetään lihasten kasvattaminen ja rasvanpoltto.

Selluliitissa ei ole kuitenkaan mitään hävettävää; jos sinulla on selluliittia, kanna se ylpeästi ja arvokkaasti. Esimerkiksi malli Ashley Graham on hyvin ylpeä selluliitistaan ja kokee, että se, että hän on niin avoimesti sinut selluliittinsa kanssa, tekee maailmasta paremman.

Lähde: Women's Health

Lue myös: "Kestävyysliikunta ja voiteet auttavat" - 5 myyttiä selluliitista kumottiin

Kilpailut

Uusimmat