Kuva: Fotolia

Ovatko hartiat jumissa? Yleisin syy hartiakipuihin yllättää

01.11.2017 16:15 - Karoliina Kotala

Niska- ja hartiakivut ovat tuttuja harmillisen monille suomalaisille. Se mistä kyseiset vaivat johtuvat yllättää kuitenkin monet.

Fysioterapeutti Mike Riccardin mukaan harva tulee edes ajatelleeksi, että syy niska- ja hartiakipuihin löytyy huonosta ryhdistä. Kyseinen syy on kuitenkin yleensä hartiakipujen taustalla, vaikka useimmat eivät koe kärsivänsä huonosta ryhdistä.

Huonosta ryhdistä seuraa muun muassa lihasten epätasapainoa, jolloin osa lihaksista tiukentuu liikaa ja osa taas venyy ja heikkenee.

- Kyseiset lihasten epätasapainot johtuvat usein huonosta työskentelyasennosta tietokoneen äärellä ja näppäimistön ylle kumartelusta. Ryhdin korjaaminen on ratkaiseva asia, jos haluat hartiakipusi loppuvan ja hartioiden toimivan niin kuin niiden pitäisi, Riccardi kertoo.

Omaa ryhtiä voi parantaa avaamalla rintakehää. Se onnistuu Riccardin mukaan laittamalla vaikkapa kapea tyyny selkärangan suuntaisesti selän alle rintakehän kohdalle ja mennä selälleen makaamaan tyynyn päälle. Nosta myös kädet sivuille 90 asteen kulmaan. Apu parempaan ryhtiin voi löytyä myös fysioterapeutilta, mutta jos kipu ei tunnu hellittävän, kannattanee kääntyä lääkärin puoleen.

Lue myös: Punaviini tehostaa hedelmällisyyttä - määrällä on kuitenkin väliä

Lue myös: 4 yllättävää asiaa, jotka kannattaa aina muistaa antibioottikuurin aikana

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat