Kuva: Fotolia

Piinaavatko selkäkivut? 5 helppoa venyttelyliikettä, jotka voit tehdä istuen

03.11.2017 19:15 - Iiro Myllymäki

Venyttelyä varten ei aina tarvitse nousta ylös.

Jos työsi tai opiskelusi pakottaa sinut olemaan vuorokaudessa paljon istuma-asennossa, selkäkivut luultavasti tulevat ennemmin tai myöhemmin piinaamaan. Onneksi kipuja vastaan voi taistella venytyksillä. On olemassa venytysliikkeitä, jotka voi suorittaa vaivihkaisesti istuma-asennossa ja joilla selkäkipuja voi lievittää. Katso alta viisi Elite Daily -sivuston vinkkaamaa venytystä.

Jalan venytys

Tätä venytystä varten sinun tulee istahtaa tuolisi reunalle niin, että molemmat jalat koskettavat maata. Pidä huoli, että istut selkä suorana. Sitten ojenna toinen jalkasi niin, että kantapää koskettaa lattiaa. Venytykseen saa lisää tehoa, kun nojaa hieman eteenpäin. Tässä asennossa kannattaa olla puolesta minuutista minuuttiin, ja sitten vaihtaa toiseen jalkaan.

Selkärangan rullaaminen

Tämäkin liike alkaa siten, että istuu selkä suorana ja molemmat jalat lattiaa koskettaen. Lähde tämän jälkeen rullaamaan selkärankaasi nojaamalla eteenpäin nikama nikamalta, ensin päätä alaspäin kallistaen ja siitä jatkaen. Tee rullaamista niin kauan kuin se tuntuu hyvältä. Kun olet päässyt niin alas kuin kehosi antaa myöten, tee sama hidas liike takaisin ylös.

Rintakehän kierto

Myös tämä venytys alkaa tukevasta ja suorasta istuma-asennosta. Pidä selkä suorana ja käännä rintakehääsi jompaankumpaan suuntaan. Samalla voit pidellä tuolin selkänojaa kädelläsi. Tee sama tämän jälkeen myös toiselle puolelle.

Toinen jalka reiden päälle

Tässä venytyksessä asetetaan toinen jalka reiden päälle. Tämän jälkeen kannattaa nojata eteenpäin, jotta venytys tehoaa paremmin. Tämä tulee toistaa molemmilla jaloilla.

Nojaaminen eteenpäin

Tämä liike on hieman kuin toisena esitelty selkärangan rullaaminen, mutta tässä venytyksessä jäädään pidemmäksi aikaa taipuneeseen asentoon. Voit käsilläsi yrittää koskettaa lattiaa. Samalla kun olet taipuneessa asennossa, hengitä syvään. Nouse hieman ylös, hengitä ulos ja taivuta itseäsi taas eteenpäin niin, että nenäsi on polviesi välissä. Toista tätä kolmesta viiteen kertaan.

Lue myös: 11 minuutin tehotreeni parantaa notkeutta ja lisää voimaa - katso selkeä ohjevideo, joka motivoi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat