Kuva: Fotolia

Oletko laiska laihduttaja? 10 toimivaa keinoa, jotka saavat kilot karisemaan helposti

15.11.2017 14:45 - Karoliina Kotala

Painon pudotus vaatii omistautumista ja lujaa tahtoa. Jos haaveissa on karistaa kiloja, mutta olet turhankin mukavuudenhaluinen, kannattaa kokeiluun ottaa toisenlaiset keinot.

Lähestyvä joulu ei ole parasta aikaa laihduttamiselle, kaikkien houkutusten ja herkkujen keskellä. Jos kuitenkin painon pudotus on haaveissa, mutta kuntosalit, terveysruokien kokkaaminen ja reippailu eivät nappaa, ei toivosta kannata luopua. Nykyään nimittäin tiedetään, että isojakin tuloksia saadaan pienillä muutoksilla. Pienet muutokset ovat nälkäkuureja parempia myös siksi, että niistä on helpompi pitää kiinni. Alla helpot, mutta tehokkaat keinot karistaa kiloja:

Treenaa ja rentoudu

Yhdistä rentoutuminen television ääressä ja kuntoilu. Varaa vaikka käsipainot ja matto tv:n äärelle ja treenaa lempiohjelmasi aikana. Painojen lisäksi hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi hyppynaru tai vain kehon painoilla tehtävät liikkeet.

Osta oikeat välipalat

Jos iltaisin tekee mieli napostella, varaa jo etukäteen kotiin sopivia naposteltavia. Sokeriherkkujen sijaan laita pöydille astiaan pilkottuja hedelmiä ja kasviksia, pähkinöitä ja marjoja.

Jätä yksi ainesosa pois

Panosta sellaiseen paistinpannuun, ettet tarvitse paistamiseen voita tai rasvaa. Säästät jo siinä yllättävän suuren määrän kaloreita.

Pidä pureskelutaukoja

Ruokailun aikana, laske aterimesi alas jokaisen suupalan jälkeen ja pureskele suullinen rauhassa makuihin keskittyen. Ehdit nauttia ruoasta paremmin ja tuntea myös ajoissa, milloin olet täynnä.

Pelaa ja leiki

Hyödynnä kotiaika hyötyliikkumiseen. Lähde leikkiin lasten kanssa tai pelaa videopeliä, poltat huomaamattasi melkoisen määrän kaloreita vain jo minimoimalla istumisajan.

Lisää vaivihkaa askelia

Jos tuntuu, ettei perustreenaaminen kiinnosta, lisää treeniä pienin teoin. Jätä auto vaikkapa hiukan kauemmas parkkiin, jolloin kävelymatka töihin pitenee ja kävele aina portaat hissin käytön sijaan. Voit myös työpäivän aikana tehdä pieniä kävelyjä.

Nuku tarpeeksi

Vasta hiljattain on alettu ymmärtämään unen merkitys painonpudotukselle. Tuoreessa tutkimuksessa todettiinkin jälleen, että liian vähäinen uni hidastaa kaloreiden palamista ja hidastaa aineenvaihduntaa. Univaje myös lisää niin sanotun nälkähormonin määrää kehossa, jolloin helpommin sortuu huonoihin ruokavalintoihin.

Laita huulet

Levitä huuliin aamulla näyttävän kirkasta huulipunaa. Sen lisäksi, että itse väri piristää, vähentää se myös syöpöttelyhaluja, ellet halua olla jatkuvasti lisäilemässä ja korjaamassa punaasi. Jos televisiota katsellessa herkuttelu kuuluu tapoihisi, anna käsille napostelun sijaan töitä tekemällä itsellesi katselun ohessa manikyyri.

Pese hampaat

Jokaisen ruokailun jälkeen pese hampaat. Se on usein kehollesi merkki, että ruokailu on päättynyt. Lisäksi minttuinen raikas maku hillitsee naposteluhimoja.

Laita jalkaan farkut

Yllättävää kyllä, tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että henkilöt, jotka pukeutuivat töihin farkkuihin, ottivat 419 askelta enemmän päivän aikana kuin muihin vaatteisiin pukeutuneet kollegansa. Suosi siis denimiä.

Lue myös: Erilainen lankkuliike, joka vahvistaa peppua, käsiä sekä vatsaa samaan aikaan - onnistuu missä vain

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat