Kuva: Shutterstock

Ruoka-aineet, jotka jokaisen laihduttajan kannattaisi lisätä ruokavalioon - katso

01.03.2018 20:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi pavut auttavat pitämään verensokerin tasaisena pitkään.

Jos mielit karistaa kiloja, ruokavalion muokkaavinen sopivaksi on avainasemassa. On todistettu, että jotkut ruoka-aineet voivat auttaa polttamaan rasvaa, kun taas toiset edistävät lihaksien hyvinvointia.

Good Housekeeping -julkaisu listasi tällaiset ainesosat yhteen, jotka jokaisen laihduttajan kannattaa lisätä ruokavalioonsa. 

Pähkinät
Pähkinät ja siemenet auttavat pitämään kylläisenä ja sisältävät paljon hyviä rasvoja sekä ravintoaineita. Kiinnitä kuitenkin huomiota syömääsi määrään. Pähkinät ovat kuitenkin energiarikkaita. 

Kananmunat
Kananmunat auttavat pysymään myös kylläisinä. Sen lisäksi ne sisältävät proteiinia, jotka auttavat pitämään lihakset hyvässä kunnossa. 

Marjat
Suurin osa marjoista sisältää paljon kuitua, joka edistää ruuansulatusta, mutta myös auttaa pysymään kylläisenä. Marjat sisältävät myös verrattain vähän kaloreita, joten voit syödä niitä hyvällä omallatunnolla. 

(kuva: Shutterstock)

Avokadot
Avokadot sisältävät paljon energiaa, mutta ne auttavat viemään nälän pois pitkäksikin aikaan. Avokadot ovat pullollaan hyviä rasvoja, mutta sisältävät myös kaliumia, joka helpottaa erityisesti turvonnutta oloa. 

(kuva: Shutterstock)

Pavut
Jokaisen laihduttajan tulisi lisätä papuja ruokavalioonsa. Nämä pienet ihmeet auttavat pysymään kylläisinä, sisältävät proteiinia sekä ovat kuiturikkaita. Tutkimuksissa on selvinnyt, että pavut auttavat ehkäisemään verensokerin heilahteluja. Tämä voi auttaa esimerkiksi mielihalujen taltuttamisessa. 

Lue myös: 10 tähteä, jotka laihduttivat itsensä lähes tunnistamattomiksi - katso kooste

Lähde: Good Housekeeping 

Kilpailut

Uusimmat