Kuva: Shutterstock

Terveellistäkin ruokaa on helppo ylisyödä - bloggaaja herättää ihmisiä havainnollistavilla kuvilla

23.03.2018 21:45 - Katariina Auvinen

Amanda Meixnerin kuvat todella puhuttelevat.

Laihduttamisen kaava kuulostaa helpolta, kuluta enemmän mitä syöt. Jos treenaat aktiivisesti, tarvitset kuitenkin energiaa, jotta lihaksesi kehittyvät. 

Bloggaaja sekä aktiivinen Instagram-käyttäjä, Amanda Meixner, haluaa valistaa ihmisiä kalorimääristä ja siitä, kuinka helppo on myös ylisyödä terveelliseltä vaikuttavaa ruokaa. Meixner kertoo, että painon pudottamisessa on tärkeää keskittyä myös annoskokoihin. 

Nainen julkaisee usein Instagramissa kuvia, joissa kaksi lautasta on aseteltu vierekkäin. Lautasilla on samoja ruoka-aineita, mutta eri määrissä. Nopeasti vilkaisemalla kuvat näyttävät samanlaisilta, mutta tarkemmin katsottuna esimerkiksi kasvisten lisäämisellä kalorimäärä voi pudota huomattavasti. 

Silmä tottuu helposti isompiin annoskokoihin ja alkaa pitää niitä normaleina. Voit esimerkiksi vaihtaa lautasen pienempään, jolloin ei tule ahmittua niin paljon ruokaa. Hyvä nyrkkisääntö on Women´s Health -julkaisun mukaan, kasata lautaselle puolet kasviksia. Sen jälkeen voit täyttää lautasen mielesi mukaan. 

Lue myös: Ruoka-aineet, jotka jokaisen laihduttajan kannattaisi lisätä ruokavalioon - katso

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat