Kuva: Shutterstock

Yritätkö pudottaa painoa? 5 laihdutusvinkkiä, jotka eivät vaadi ruuan määrän vähentämistä

07.06.2018 19:45 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi hyvät yöunet ja riittävä kuidun määrä ruokavaliossa edistävät painon putoamista.

Liikunnan määrän lisääminen on yksi tehokkaimmista tavoista pudottaa painoa. Yleensä parhaimman tuloksen saa silloin, kun malttaa kiinnittää tarkempaa huomiota myös ruokavalioonsa. Aina laihtuminen ei kuitenkaan vaadi ruuan määrän vähentämistä.

Insider kokosi yhteen niksit, joiden avulla voit edistää painosi putoamista ilman, että sinun tarvitsee nipistää kaloreita ruokavaliostasi.

Lisää kuituja ruokavalioosi

Ravitsemusterapeutti Tracy Lockwoodin mukaan runsaasti kuitua sisältävät ruuat pitävät ruuansulatuselimistön toiminnan kunnossa ja tasapainoisena. Kuitupitoinen ruoka pitää sinut myös kylläisenä pidempään, joka voi edistää myös painon putoamista.

Hyviä kuidun lähteitä ovat esimerkiksi vadelmat, ruusukaali, pähkinät, siemenet sekä mustapavut.

Varmista, että saat riittävästi proteiinia ruokavaliostasi

Myös riittävä proteiinin saanti pitää laihduttajan kylläisenä pidempään. Aikuisella päivittäinen proteiinin tarve on 1,1-1,3 grammaa painokiloa kohti.

Proteiinia saat muun muassa lihasta, kananmunista, soijapavuista ja herneistä, täysjyväviljoista ja kalasta.

Juo enemmän vettä

Insiderin artikkelissa todetaan, että riittävällä veden juonnilla voi olla yllättävän suuri rooli painon pudottamista ajatellen. Tehokkaamman aineenvaihdunnan lisäksi Lockwoodin asiakkaat ovat huomanneet myös muita, yllättäviä, hyötyjä runsaamman vedenjuonnin takia.

- Lisääntynyt vessassa käymisen tarve saa aikaan myös sen, että samalla he ottavat enemmän askelia päivän aikana.

Korvaa herkut samalla määrällä terveellisempää vaihtoehtoa

- Jos vaihdat pussillisen sipsejä samaan määrään omenaa, popcornia tai vaikkapa paahdettuja kikherneitä, tunnet olosi vähintään yhtä kylläiseksi vähemmällä kalorimäärällä, Lockwood vinkkaa.

Kiinnitä huomiota siihen, että nukut tarpeeksi

Jos haluat pudottaa painoa, tulisi sinun kiinnittää samalla tarkempaa huomiota myös unirytmiisi. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että vähäinen uni ja huonosti nukutut yöt altistavat lihomiselle. Unen tarve on yksilöllistä, mutta nyrkkisääntönä pidetään, että aikuisen ihmisen tulisi nukkua noin seitsemän tunnin yöunet.

Lue myös: Eikö dieetti tunnu toimivan? Lue laihduttajan neljä tärkeintä muistisääntöä

Lue myös: Oletko jo kokeillut 8 tunnin dieettiä? Katso ohjeet julkkisten suosimaan laihdutuskeinoon

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat