Kuva: Shutterstock

Tiesitkö, että kirsikka on todellinen terveyspommi? 6 syytä ottaa osaksi ruokavaliota jo tänään

14.06.2018 21:45 - Emmi Moilanen

Kirsikasta voi löytyä yllättävä apu treenistä aiheutuneen lihaskivun lievittämiseen. Marjalla on todettu olevan myös unenlaatua parantava vaikutus.

Kirsikat ovat todellisia terveyspommeja, sillä sen lisäksi, että marja maistuu hyvältä, voi niistä saada avun useaan erilaiseen vaivaan. Lue alta Healt.com-sivuston kokoama listaus terveyshyödyistä, joita pieni punainen marja pitää sisällään.

1. Kirsikat ovat täynnä antioksidantteja

Healthin artikkelissa todetaan, että kirsikat ovat erinomainen antioksidanttien ja tulehdusta lievittävien yhdistelmien lähde. Antioksidantit ja tulehdusta lievittävät yhdistelmät hidastavat ikääntymistä, mutta taistelevat myös sydänsairauksia, syöpää, Alzheimerin tautia, diabetesta ja ylipainoa vastaan.

2. Ehkäisee diabetesta

Kirsikoiden tulehdusta lievittävä vaikutus auttaa pitämään myös verensokerisi ja insuliinitason tasaisempana. Tämä vaikutus puolestaan ehkäisee diabetesta ja auttaa hallitsemaan sen oireita.

3. Parantaa unenlaatua

Hapankirsikat ovat melatoniinin lähde, joka puolestaan säätelee kehon uni- ja valverytmiä. Healthin artikkelissa kerrotaan tutkimuksesta, jossa unettomuudesta kärsivät miehet ja naiset arvioivat, että noin kaksi desilitraa kirsikkamehua aamuin illoin nautittuna lisäsi yöunen pituutta lähes puolentoista tunnin verran.

4. Lievittää niveltulehduksen oireita

Useissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että kirsikat voivat olla hyödyksi erityisesti nivelrikosta kärsiville. Healthin artikkelin mukaan täyskirsikkamehu säännöllisenä osana ruokavaliota voikin lievittää nivelkipuja.

5. Hillitsee korkeaa kolesterolia

Healthin uutisessa todetaan, että tutkimukset ovat osoittaneet hapankirsikkamehulla olevan myös kolesterolia laskeva vaikutus.

6. Lievittää myös treenikipua

Kirsikat voivat olla erinomainen välipala rankan urheilusuorituksen jälkeen, sillä ne edesauttavat lihasten palautumista treenistä.

Lue myös: Lievitä stressiä syömällä – 7 ruoka-ainetta, jotka rauhoittavat hermojasi

Lue myös: Ruoka-aineet, jotka auttavat ehkäisemään syöpää - löytyykö jo sinun jääkaapistasi?

Lähde: Health

Kilpailut

Uusimmat