Kuva: Shutterstock

Ethän vastaa viesteihin välittömästi? Tekee enemmän hallaa kuin hyvää

11.07.2018 10:15 - Senja Rapila

Älypuhelinten aikakaudella monet uskovat, että pitää olla jatkuvasti tavoitettavissa. Asiahan ei ole niin.

Facebook, Messenger, Twitter, Snapchat ja monet muut sovellukset vaativat tänä päivänä suurimman osan huomiostamme päivittäin. Greatist-sivusto muistuttaa, että puhelimesta pitäisi muistaa ottaa välillä taukoa.

Mitkä ovat puhelimen jatkuvan kyttäämisen huonot puolet? Voit lukea asiat alapuolelta.

Se varastaa keskittymisesi

Muista, että puhelimen omistaminen ei takaa välitöntä kontaktia sinuun, vaikka nykypäivänä se tuntuu olevan oletus. Puhelimet on keksitty helpottaamaan ihmisten elämää ja arkea, ei sen takia, että sinun pitäisi kuunnella ystäväsi juttuja kellon ympäri.

Jätä välillä puhelin tavoittamattomiin ja keskity asioihin, mitkä vaativat huomiotasi: olipa kyseessä perheesi, työsi tai muu projekti.

Se vie sinulta aikaa rakkaimpiesi seurassa

Älypuhelimien aikakaudella monet tarkastavat puhelimensa tasaisin väliajoin, josko olisi tullut uusia viestejä, tykkäyksiä tai muuta uutta informaatiota sosiaaliseen mediaan. Muista, että sosiaalisessa mediassa tapahtuvat asiat eivät ole niin tärkeitä kuin läsnäolo rakkaidesi seurassa.

Kun olet seuraavan kerran läheistesi seurassa, jätä puhelin suosiolla vaikka toiseen huoneeseen. Ei, et ole huono ihminen jos et vastaa vapaa-ajallasi työviesteihin tai ystäviesi draamailuihin.

Se varastaa rauhasi

Sosiaalisen median aikakaudella monet stressaantuvat siitä, että pitää olla läsnä ja tavoitettavissa jatkuvasti kyselyille ja keskusteluille. Sähköpostit kilahtavat ikävästi ilmoituksineen puhelimen näytölle, joka voi houkuttaa vastaamaan niihin myös vapaa-ajalla tai lomalla.

Muista, että voit laittaa sähköpostiisi automaattisen vastauksen ja nauttia vapaa-ajastasi.

Lähde: Greatist

Lue myös: Netflix suunnittelee muutoksia - suurin vaikutus Perhe-tilauksen tekijöille

Lue myös: 10 vinkkiä energisempiin aamuihin - ota osaksi myös omaa arkeasi

Lue myös: 6 arkipäiväistä seikkaa, jotka saattavat lyhentää elinikää - olisitko arvannut?

Kilpailut

Uusimmat