Kuva: Shutterstock

Ikääntyminen näkyy nopeasti myös kaulan iholla - katso, oletko unohtanut huolehtia alueesta oikein

05.09.2018 20:15 - Emmi Moilanen

Huono ja kumara ryhti voi altistaa kaulalle ilmestyville juonteille.

Säännöllinen ihonhoito pitää hipiän terveenä ja kosteutettuna. Ihon kunnosta huolehtiminen ennaltaehkäisee myös ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. Kasvojen ja vartalon ihoa hoitaessa on kuitenkin melko tavallista, että kaulan alue jää täysin huomiotta.

Pure Wow -sivusto kokosi yhteen niksit, joiden avulla pidät juonteet loitolla pidempään myös kaulasi hipiältä.

Muista aurinkovoide

Aurinkosuoja on yksi tehokkaimmista tavoista ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä. Kesäkuukausina ja rantalomien aikana useat meistä muistavat suojata kasvojen ihon huolellisesti, mutta hieman varjoon jäävä kaula unohtuu rasvata asianmukaisesti.

Säännöllinen kosteutus

Kaulan alueella iho on hieman paksumpaa, eikä rasvoitu yhtä nopeasti kuin esimerkiksi kasvojesi iho. Ikääntymisen merkkejä ehkäistäessä olisikin erityisen tärkeää muistaa kosteuttaa myös kaulan iho. Pure Wow:n artikkelissa neuvotaan valitsemaan kosteusvoide, joka sisältää kollageenin tuotantoa aktivoivaa peptiiniä.

Tyynyliinan materiaali

Uutisoimme aikaisemmin, että valitsemalla tyynyliinasi materiaalin oikein, voit ehkäistä myös juonteiden syntymistä kasvoille. Silkkiset tyynyliinat hellivät siis yhtä lailla myös kaulasi ihoa.

Kiinnitä huomiota ryhtiisi

Nykyaikana vietämme runsaasti aikaa päivästä tuijottaen kumarassa tietokoneen tai älylaitteiden ruutua. Niskakipujen lisäksi kumara asento voi altistaa myös kaulan juonteille. Ryhdin suoristaminen on yksi keino ennaltaehkäistä näkyviä ikääntymisen merkkejä kaulan alueella.

Lue myös: Neljä yksinkertaista vinkkiä ihon ikääntymisen ehkäisemiseksi - ota käyttöön heti tänään

Lue myös: Kuiva iho, turvotus, ummetus... - 7 oiretta paljastaa, että saatat olla yliherkkä gluteenille

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat