Kuva: Shutterstock

Väsyttääkö syksyn pimeys? 5 asiaa, jotka kannattaa ottaa osaksi ruokavaliota jo tänään

13.10.2018 12:15 - Emmi Moilanen

Kaurapuuro ja tuoreet osterit ovat loistava lisä ruokavalioon syksyn pimeyden keskellä.

Pimeimmän syksyn keskellä olo saattaa tuntua normaalia uupuneemmalta vähäisen auringonvalon takia. Tällöin olisikin erityisen tärkeää kiinnittää huomiota monipuoliseen ja terveelliseen ruokavalioon.

Elite Daily -julkaisu selvitti asiantuntijoiden avulla, mitä ruoka-aineta aterioille tulisi lisätä erityisesti syksyisin.

Goji-marjat

The Journal of Alternative and Complementary Medicinessä julkaistu tutkimus osoitti, että goji-marjoista tehdyn mehun säännöllinen juominen nostaa vain kahdessa viikossa energiatasoasi ja parantaa keskittymiskykyä.

Kaurapuuro

Lautasellinen kaurapuuroa aamupalaksi lämmittää mukavasti kylmänä syysaamuna. Myös kauralla on tieteellisesti todistettu olevan runsaasti hyviä terveysvaikutuksia ja se onkin erinomainen energianlähde kiireisiin päiviin.

Kuuma keittoliemi

-Suosittelen usein runsaasti proteiinia sisältävää keittoa, kuten luulientä. Se vahvistaa myös vastustuskykyä, toteaa ravitsemusasiantuntija Monica Auslander.

Jos yllä mainittu vaihtoehto ei tunnu houkuttelevalta, kokeile maustaa keittosi reilulla kädellä.

- Oregano, kurkuma, valkosipuli ja cayenne hellivät vastustuskykyä, Auslander jatkaa.

Tuoreet osterit

- Osterit ovat parhaimmillaan kylmien kuukausien aikana. Ne sisältävät runsaasti sinkkiä, joka puolestaan vahvistaa vastustuskykyä ja tukee aivojen toimintaa, ravintoneuvoja Mike Roussel kertoo.

Herkuttele pastalla

Pastan sisältämiä hiilihydraatteja ei Roussellin mukaan tulisi säikkyä turhaan. Hänen mukaansa riittävä määrä hiilihydraatteja kohottaa mielialaa, tuo lisää energiaa ja pitää mielialavaihtelut loitolla.

Lue myös: Sipulin yllättävät terveyshyödyt listattiin - olisitko arvannut?

Lue myös: Kärsitkö nukahtamisvaikeuksista? Suosi iltapalalla 7 ruoka-ainetta ja nuku paremmin

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat