Kuva: Shutterstock

Viisi tapaa, joiden takia ikäännyt nopeammin - ethän tee näin?

26.10.2018 11:45 - Lauri Kujanpää

Kemikaaleja sekä sokeria olisi hyvä välttää.

Ikääntyminen on jokaisella ihmisellä edessä. Keho alkaa rapistumaan, luihin särkemään, lihakset jäykistymään sekä rypyt ilmestyvät iholle. Tälle asialle emme voi mitään, mutta voimme muuttaa elintapojamme niin, ettei ikääntyminen näy liian varhain.

Doctor NDTV -sivusto on jakanut viisi erilaista tapaa, joista olisi hyvä päästä eroon, jos kehosta ja ihosta halutaan pitää huolta. Sivusto kertoo, että esimerkiksi liiallinen sokerin syöminen aiheuttaa ihoon ryppyjä ja jatkuva väsymys näkyy esimerkiksi suurien silmäpussien muodossa.

Lue alta viisi tapaa, joiden takia ihmiset ikääntyvät nopeammin. Ethän itse sorru näihin?

1. Liiallinen herkuttelu

Sokeri ja huonot rasvat ovat todella epäterveellisiä, aiheuttavat verisuoni- ja sydänongelmia sekä lihottavat. Liiallinen sokerin nauttiminen aiheuttaa myös ihoon ryppyjä.

2. Kemikaalien liiallinen käyttö

Kun huomaat ensimmäiset rypyt tai ihon epätasaisuudet, saatat yhä enemmissä määrin käyttää voiteita ja muita aineita ihon hyvinvointiin. Tämä ei kuitenkaan kannata, sillä kemikaalit voivat myös vahingoittaa ihoa sekä poistaa luontaisia suoja-aineita. Kohtuus kaikessa!

3. Huonosti nukutut yöt

Nukutko liian vähän? Jos nukut, sinulle kertyy nopeasti ikävät silmäpussit, jotka vanhentavat huomattavasti. Väsynyt keho toimii myös huonommin, joten muista pitää huolta säännöllisestä unirytmistä.

4. Alkoholin jatkuva nauttiminen

Lääkärit saattavat suositella viinilasillista päivässä, mutta liiallinen alkoholin käyttö vaikuttaa negatiivisesti aineenvaihduntaan ja maksaan, jolloin ihosikin voi reagoida tilanteeseen.

5. Ihmissuhteista vetäytyminen

Ihminen on laumaeläin, joka tarvitsee muiden läsnäoloa. Vetäytyminen kavereista ja läheisistä tekee sinusta apaattisen sekä muuttaa olemustasi huomattavasti. Erakoituminen saattaa myös johtaa ikäviin mielenterveysongelmiin sekä päihteiden ongelmakäyttöön, joten muista viettää aikaa muiden ihmisten kanssa ja puhua.

Lue myös: Neljä yksinkertaista vinkkiä ihon ikääntymisen ehkäisemiseksi - ota käyttöön heti tänään

Lue myös: Hoidatko huuliasi oikein? Voit tietämättäsi edesauttaa niiden ikääntymistä

Lähde: Doctor NDTV

Kilpailut

Uusimmat