Kuva: Shutterstock

Tankkaa energiaa välipalasta – 6 helppoa ja nopeaa vaihtoehtoa kahvin sijaan

31.10.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi avokado ja tumma suklaa virkistävät pahimman iltapäiväväsymyksen keskellä.

Useat meistä ovat tottuneet nappaamaan kupillisen kahvia jos väsymys yllättää keskellä päivää. Runsaan kahvinjuonnin sijaan energiaa voi tankata tehokkaasti myös oikeanlaisesta välipalasta. Prevention sivusto selvitti asiantuntijoiden avulla, mitkä ruuat tuovat nopeasti lisää energiaa päivään.

Avokado

Avokado sisältää runsaasti hyviä rasvoja ja tästä syystä hedelmä onkin erinomainen vaihtoehto välipalaksi silloin, kun olo tuntuu nuutuneelta. Ravitsemusterapeutti Jessica Beacomin mukaan avokado sisältää hyvien rasvojen lisäksi myös sopivassa suhteessa kuituja sekä hiilihydraatteja, joka takaa energiatasojen nousun.

Lehtivihannekset

Vihreät lehtivihannekset ovat todellinen terveyspommi, sillä ne sisältävät rautaa, kalsiumia, kuitua, foolihappoa, magnesiumia sekä a-, c- ja k-vitamiineja. Lehtivihannesten lisääminen ruokavalioon voikin auttaa ennaltaehkäisemään väsymystä aiheuttavaa anemiaa.

- Anemia on yksi yleisimmistä uupumuksen aiheuttajista erityisesti naisilla, toteaa ravitsemusneuvoja Stacie Hassing.

Bataatti

Myös bataatti on hyvä lisä väsymyksestä ja uupumuksesta kärsivän ruokavalioon, sillä se sisältää tarpeellisia hiilihydraatteja.

- Hiilihydraatteja ei tulisi vältellä. Ne ovat nopein tapa saada polttoainetta kehoon, ravitsemusterapeutti Bonnie Taub-Dix kannustaa.

- Bataatissa on erinomainen yhdistelmä hyviä hiilihydraatteja ja kuitua, jotka vapautuvat ruuansulatuselimistössä energiaksi tasaisesti.

Banaanit

- Banaani on täynnä hyviä hiilihydraatteja, kaliumia ja muita ravintoaineita. Tästä syystä hedelmä on hyvä vaihtoehto välipalaksi juuri ennen treeniä, ravitsemuksen asiantuntija Jenna Werner kertoo.

Tumma suklaa

Jos karkkihammasta kolottaa väsyneenä, vaihda tavallinen maitosuklaa runsaasti kaakaota sisältävään, tummaan vaihtoehtoon. Tumma suklaa sisältää vähemmän myös hieman kofeiinia ja sokeria kuin tavallinen suklaa.

Punajuuri

- Punajuuri sisältää luontaisesti nitraatteja ja antioksidantteja, jotka vilkastuttavat verenkiertoa ja hapen kulkua aivoihin ja lihaksiin, Beacom kertoo.

Lue myös: Lisää energiaa aamuihin – 5 juomaa, joiden avulla torjut väsymystä kahvin sijaan

Lue myös: Tuore tutkimus sen selvitti: Runsas kahvinjuonti saattaa jopa pidentää elinaikaasi

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat