Kuva: Shutterstock

Itkeminen kerran viikossa kannattaa - syy hyvin yksinkertainen

03.11.2018 17:15 - Lauri Kujanpää

Jos itkeminen tuntuu hankalalta, kannattaa etsiä keinoja, joilla kyynelkanavat saa auki.

Särkeekö päätäsi usein, keho tuntuu kireältä ja olo on hyvin hermostunut? Useat saavat tähän helpotusta nukkumisesta, nauramisesta sekä esimerkiksi lämpimistä juomista, mitkä ovatkin japanilaistutkimuksen mukaan yleisimpiä keinoja lieventää stressiä

Japanilainen Hidefumi Yoshida, joka tunnetaan maassaan "itkuopettajana", ja muutamat muut tiedemiehet ympäri Japania, ovat löytäneet säännöllisestä itkemisestä hyviä puolia. Yoshida kertoo, että tunteellinen musiikki, surulliset elokuvat ja sydäntäsärkevät kirjat auttavat mielenterveyttäsi enemmän kuin odotatkaan: Ne aktivoivat tunnehermoja, laskevat sydämensykettä ja rentouttavat mieltä. Ja saavat itkemään.

- Kun itket kerran viikossa, voit elää stressivapaampaa elämää. Itkeminen vapauttaa tunteita, rentouttaa kehoa sekä aktivoi aivojen toimintoja. Nämä kaikki auttavat mieltäsi jaksamaan paremmin. Itkeminen on tehokkaampaa kuin nauraminen tai nukkuminen jo pelkästään stressin lievittämisessä, Yoshida kertoo.

Itkeminen on siis hyvästä ja Yoshida sanookin, että sitä on tehtävä säännöllisesti. Jos se tuntuu hankalalta, kannattaa etsiä asioita, jotka kyynelkanavat avaavat.

- Jokaisella meistä on jokin, joka menee niin sanotusti ihon alle. Etsi siis oma tapasi itkeä! Se tekee sinulle varmasi hyvää, Yoshina päättää.

Lue myös: Juotko liian vähän vettä? Lue 7 vinkkiä, joilla parannat nestetasapainoasi

Lue myös: Viisi tapaa, joiden takia ikäännyt nopeammin - ethän tee näin?

Lue myös: Karkaako keskittyminen kesken työpäivän? Lue vinkit, joilla pidät mielen virkeänä

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat