Kuva: Shutterstock

Vältä juhlakauden herkuttelukilot - jo pienet muutokset pitävät painon kurissa

15.11.2018 20:15 - Emmi Moilanen

Sosiaalisten rientojen viedessä normaalia enemmän aikaa, myös treenimuoto tulisi soveltaa elämäntilanteeseen sopivaksi.

Loppuvuoden juhlakausi on pian kuumimmillaan ja pikkujoulujen vietto strattaa täydellä teholla. Vaikka illanvietot veisivät normaalia enemmän aikaasi, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että treenaaminen tulisi jättää taka-alalle. Myös painon pudotusta on mahdollista jatkaa, vaikka pikkujouluissa herkuttelisikin.

Prevention kokosi yhteen ammattilaisten vinkit, joiden avulla pidät aineenvaihdunnan tehokkaasti käynnissä ja herkuttelukilot poissa. Suomensimme parhaimmat vinkit alle.

Muokkaa treeni elämäntilanteeseen sopivaksi

Jos ehdit treenata vain kerran tai kaksi viikossa, myös treenimuoto on hyvä muokata kiireiseen elämäntilanteeseen sopivaksi.

- Jos et ehdi treenata usein, suosi esimerkiksi koko kehon kerralla läpikäyvää kuntosaliohjelmaa, vinkka kuntovalmentaja Aroosha Nekonam.

Myös kotitreeni tehostaa aineenvaihduntaa

Jos liikunnan aikatauluttaminen tuntuu työn, harrastusten ja juhlien väliin hankalalta, muista, että tehokas treeni on mahdollista tehdä kotona.

- Jos et ehdi suunnata kuntosalille, monipuolinen kehonpainotreeni onnistuu myös kotona, Nekonam muistuttaa.

Myös kotona treenaaminen takaa sen, että pidät aineenvaihduntasi käynnissä, vaikka pikkujouluissa herkut maistuisivatkin.

Liiku joka päivä, edes vähän

Vaikka arjen pyörittäminen ja loppuvuoden sosiaaliset menot tuntuisivatkin syövän kaiken vapaa-aikasi, varmista, että liikut joka päivä edes hetken aikaa.

- Jo kymmenen tai kaksikymmentä minuuttia päivässä riittää. Kehosi ja mielesi kiittää sinua, pilatesohjaaja Amy Jordan kertoo.

Vältä alkoholipitoiset kaloripommit

Dieetillä ollessa hienoimman kuuloiset alkoholipitoiset drinkit on hyvä jättää väliin.

- Mehut, limut ja useat alkoholijuomat sisältävät runsaasti kaloreita ja sokeria, kertoo ravitsemuksen asiantuntija Edwina Clark.

Jos alkoholihammastasi kuitenkin kolottaa, esimerkiksi kuiva valkoviini on vähäkalorinen juomavaihtoehto.

Älä tingi unen määrästä

Juhlakausi saa aikaan myös sen, että valvomisen määrä lisääntyy ja unet saattavat jäädä vähiin. Ravitsemusterapeutti Lindsey Toth toteaa, että riittävästä unen määrästä huolehtiminen takaa myös sen, että jaksat pitää paremmin treeniaikataulustasi kiinni. Tämä puolestaan johtaa siihen, että tunnet itsesi energisemmäksi eikä paino pääse salakavalasti kohoamaan.

Juo riittävästi vettä

Loppuvuoden juhlariennoissa on tärkeää muistaa hörppiä myös riittävästi vettä. Vesi pitää aineenvaihduntaa yllä ja nälän tunnetta pidempään loitolla. Se saa myös ihosi hehkumaan parhaimmilleen loppuvuoden kiireisimpänä juhlakautena.

Jos vesi yksinään ei maistu, voit maustaa itsellesi esimerkiksi kirsikan, sitruunan tai kurkun makuisen juoman.

Vie jotain terveellistä mukanasi

Juhliin mennessäsi voit omalta osaltasi varmistaa, että tarjolla on myös muutakin kuin sokerisia ja rasvaisia herkkuja.

- Jos saat kutsun kotibileisiin, tarjoudu valmistamaan terveellinen ja raikas salaatti pääruuan kylkeen, vinkkaa ravitsemusterapeutti Gigi Rubin.

Lue myös: Aamupalat, jotka ovat loistava lisä laihduttajan ruokavalioon - edistävät painon putoamista

Lue myös: Eikö dieetti tunnu toimivan? Lue laihduttajan neljä tärkeintä muistisääntöä

Lue myös: 10 tähteä, jotka laihduttivat itsensä lähes tunnistamattomiksi - katso kooste

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat