Kuva: Shutterstock

MTV: Saako sairauslomalla mennä teatteriin tai kauppaan? Suomalaisasiantuntijan vastaus voi yllättää

28.03.2019 11:29 - Henna Koste

Sairauslomalla ei välttämättä tarvitse kyhjöttää kotona.

Täytyykö sairauslomalla olla neljän seinän sisällä? Mitä, jos joku työkaveri näkee minut ruokaostoksilla? Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara oikaisee MTV:n haastattelussa yleisiä myyttejä sairauslomaan liittyen.

Sairauspoissaolon aikana tärkeintä on muistaa, ettei omaa terveyttään, paranemistaan tai sairauden hoitoa pidä vaarantaa.

Voiko teatteriin tai elokuviin mennä?

- Teatteri voi olla jopa kuntouttava asia, jos on vaikkapa mielenterveyden häiriön vuoksi pois töistä. Sosiaalisiin tilanteisiin osallistuminen saattaa tällöin olla vaikea asia. Teatterissa käyminen voisi tuoda pystyvyyden tunnetta ihmiselle itselleen, Rytivaara sanoo.

Entä voiko lähteä rentouttavalle risteilylle?

- Siinä pitää toki miettiä se, että jos pystyy lähtemään risteilemään vaikka Tallinnaan, minkä takia ei sitten pystyisi tekemään töitä? Jos on terveydentilansa puolesta työkykyinen, silloin pitää toki mennä töihin, asiantuntija toteaa.

Pitääkö selitellä, jos työkaveri näki kaupassa sairausloman aikana?

- Ei pidä selitellä!

Tieto sairauslomasta kuuluu ainoastaan esimiehelle ja muille, joiden työhön sairausloma voi vaikuttaa, kuten esimerkiksi palkanmaksuosastolle.

- Muuten sairauslomasta ei tarvitse ilmoittaa. Työntekijä voi itse määritellä, kenelle ilmoittaa, ja ilmoittaako syyn, Rytivaara muistuttaa.

Lue myös: 5 oikeasti hyvää tekosyytä jättää urheilutreeni välistä

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat