Kuva: Shutterstock

Haluatko kauniit, terveet hampaat? 3 tärkeää ohjetta, joista harva tietää

30.03.2019 16:15 - Karoliina Kotala

Kauniit ja hyvinvoivat hampaat eivät vaadi kalliita hoitoja, kunhan muistaa muutaman muistisäännön.

Sanomattakin on selvää, että hyvinvoiva suu vaatii säännöllistä hampaiden harjausta kahdesti päivässä, hammaslangan käyttöä ja säännöllisiä visiittejä hammaslääkärille. Harva tulee ajatelleeksi, että terveellä suulla on iso merkitys muuhunkin terveyteen ja esimerkiksi sydänkohtauksen riski kasvaa, jos suu voi huonosti.

Alla kolme hampaidenhoitovinkkiä, jotka kannattaa ottaa käyttöön, mikäli haaveissa on kauniit ja hyvinvoivat hampaat:

Suosi sähköharjaa

Sähköhammasharja todella on tehokkaampi puhdistamaan hampaat verrattuna perinteiseen hammasharjaan; niillä ikenet pysyvät puhtaampina ja myös plakki on helpompi saada pois. Sähköhammasharjoja on saatavilla jo lapsille ja hammaslääkärit suosittelevatkin, että jo kaksivuotiaasta alkaen on hyvä siirtyä sähköhammasharjaan.

Pese ennen aamiaista

Älä siirrä hampaiden pesua aamiaisen jälkeen, vaan pese hampaat pian herättyäsi. Hammastahnan fluori suojaa hampaita jo aamiaisen aikana.

Älä napostele

Moni on siinä uskossa, että hampaille eivät ole haitaksi terveelliset naposteltavat, kuten kasvikset, pähkinät tai hedelmät. Totuus on kuitenkin se, että napostelitpa mitä hyvänsä on se aina haitaksi hampaille, syypää eivät siis ole vain sokeriset eväät. Yritä siis pitää ainakin kahden tai kolmen tunnin väli ruokailuissa, jolloin et napostele mitään ja aina ruokailun jälkeen ota suuhusi xylitoli-pastilli tai -purkka.

https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-174248

Kilpailut

Uusimmat