Kuva: Shutterstock

Eivätkö aristavat rinnat selity PMS-oireilla? 3 salakavalaa syytä kivun taustalla

17.10.2019 12:15 - Emmi Moilanen

Myös runsas kofeiinin kulutus voi altistaa rintojen särylle.

Kuukautiset, raskaus tai rintalihaksen venähtäminen ovat yleisimmät syylliset aristaviin sekä kipeisiin rintoihin. Jos rintojen arkuus ei kuitenkaan tunnu selittyvän näillä seikoilla, syy voi löytyä rintaliiveistäsi tai elämäntavoistasi.

Bustle-sivusto selvitti, millaiset salakavalat syyt voivat olla syyllinen kivuliaiden rintojen taustalla.

Varhainen vaihdevuosien oire

Mayo-klinikan mukaan rintojen särky voi joidenkin naisten kohdalla olla myös aikainen menopaussin oire. Varhaisimmat vaihdevuosien oireet ilmaantuvat yleensä neljänkymmenen ikävuoden jälkeen, tosin harvinaisissa tapauksissa oireita voi ilmaantua jo 35 vuotiailla.

Vaihdevuosien muita oireita ovat esimerkiksi epäsäännöllistyneet kuukautiset, mielialan muutokset, ärtyneisyys ja väsymys.

Tarvitset paremmat rintaliivit

Huonosti istuvat rintaliivit voivat aiheuttaa rintojen särkyä. Väärän kokoiset liivit eivät tue rintoja riittävästi, jonka vuoksi rinnat voivat illalla tuntua aroilta sekä kipeiltä.

Saat liikaa kofeiinia

Bustlen artikkelista käy ilmi myös se, että runsas kofeiinipitoisten tuotteiden nauttiminen voi aiheuttaa rintojen arkuutta. Mayo-klinikan mukaan useat potilaat ovat kertoneet kofeiinin vähentämisen vähentäneen myös rintojen särkyä. Näin ovat raportoineet erityisesti naiset, jotka kärsivät rinnassa olevasta, hyvälaatuisesta kystasta.

Lue myös: Nainen, huomio! Kaikki patit rinnoissa eivät ole vaarallisia, katso milloin kannattaa huolestua

Lue myös: Anniella on maailman suurimmat luomurinnat: "Sain ensimmäiset rintaliivit kolmannella luokalla"

Lue myös: Onko karpalomehusta apua virtsatietulehdukseen? Vastaus yllättää

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat