Kuva: Shutterstock

Älä kadota treenimotivaatioita kotioloissa - vinkit kunnon ylläpitämiseen neljän seinän sisällä

19.03.2020 13:15 - Reija Saarinen

Kotona treenaaminen on tehokasta, jos pitää huolen säännöllisyydestä.

Koronavirus on saanut monet meistä eristäytymään kotioloihin lähes täysin. Monet kuntosalit ja muut treenipaikat ovat sulkeneet ovensa, joten myös monen viikoittaisiin treeniohjelmiin on tullut suuria muutoksia.

Hyvä uutinen on se, että tehokkaan treenin voi kuka tahansa tehdä myös kotona. Ikävä uutinen sen sijaan on se, että se vaatii ihmiseltä itsekuria, jotta mielenkiinto ja into pysyy.

Onneksi jokainen voi kuitenkin lisätä omaa motivaatioitaan kotona treenaamista kohtaan. Alta näetkin muutaman ohjeen, joita kannattaa ehkä tässä tapauksessa noudattaa. 

1. Tee itsellesi aikataulu ja pysy siinä. Suunnittele treenipäivät ja treenit. Näin sinun ei ole niin helppoa lipsua treenista sohvalle.

2. Etsi online-yhteisöjä. Esimerkiksi monet kuntokeskukset tarjoavat nyt ilmaisia online-tunteja. Ne kannattaa hyödyntää. Tämän lisäksi voit sopia vaikka yhteistreenit kaverin kanssa. Menkää lenkille ja käykää keskustelu samalla puhelimitse. 

3. Aseta itsellesi jonkinlainen tavoite ja palkitse itsesi, kun pääset siihen. Tämä on helppo tapa pitää mielenkiinto yllä, kunhan palkinto on mietitty tarpeeksi mielenkiintoiseksi.

4. Pidä treenit monipuolisina. Käy lenkillä, tee kehonpainotreeni tai joogaa. Tärkeää on, että et jumiudu samaan treeniin päivästä toiseen, jolloin into helposti katoaa. Etsi uusia mielenkiintoisia treenitapoja ja kokeile niitä. 

5. Valitse musiikki tarkoin. Pidä huoli, että musiikki innostaa ja saa treenininnon nousemaan. 

6. Pue päällesi treenivaatteet aina kun treenaat. Se saa mielesi virittymään treeniin oikealla tavalla. 

Lue myös: Miksi treenaaminen kannattaa? 5 kultaakin kalliimpaa tulosta, joita et havaitse ulkonäön perusteella

Lue myös: Lisää tehoa kotitreeniin nopeasti - 4 helppoa vinkkiä, joissa et tarvitse lisäpainoja lainkaan

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat