Kuva: Shutterstock

Menettääkö aurinkorasva tehonsa vanhetessaan? Vihdoin vastaus monen pohtimaan ikuisuuskysymykseen

30.04.2022 14:15 - Minttu Tikkanen

Monella on viime kesän aurinkorasvapurkki vielä kaapissa.

Edelliseltä kesältä jäänyt aurinkorasvapurkki lymyilee taatusti monen kaapissa. Kuten muutkin kosmetiikkatuotteet, sekin on varmasti varustettu parasta ennen -päivämäärällä tai merkinnällä siitä, kuinka monta kuukautta se säilyy avattuna. Menettääkö rasva tehonsa, kun päiväys on ylitetty?

Ikävä tosiasia on, että viime kesän rasva ei todennäköisesti ole enää yhtä tehokasta kuin vuosi sitten. Rasva menettää tehoaan sitä enemmän, mitä kauemmin purkki on avattuna. Purkin avaamisen jälkeen tuote säilyy käyttökelposena yleensä 6-12 kuukautta. Yleensä säilyvyys on ilmoitettu purkin kyljessä, merkintää ei ole laitettu siihen turhaan. Vanhentuneena aurinkorasva ei suojaa ihoa auringolta enää yhtä tehokkaasti.

Aurinkorasvan kuntoa voi yrittää toki päätellä myös omin aistein. Jos rasva tuoksuu omituiselta tai koostumus on muuttunut, se on todennäköisesti vanhentunutta. Aurinkorasvan elinikää voi yrittää pidentää säilömällä sen oikein. Paras paikka rasvan säilytykselle on viileässä ja suojassa auringonvalolta.

Lue myös: Saunomisesta on monia hyötyjä iholle - muutamalla niksillä maksimoit vaikutuksen

Lue myös: Jos välttämättä haluat puristaa näppylän, noudata viittä vinkkiä aiheuttaaksesi vähiten tuhoa

Lue myös: Yksi juoma saa asiantuntijoiden mukaan ihon hehkumaan ja voimaan hyvin - helppo kokeilla kotona

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat