Kuva: Shutterstock

Aloita työpäivä kotona mukavasti ja ilman stressiä - etätyöläiset kertovat parhaimmat niksinsä

08.01.2021 12:15 - Emmi Moilanen

Moni on sitä mieltä, että päivä alkaa parhaiten ulkoilulla tai omalla, rauhallisella hetkellä ilman sosiaalisen median uutisvirtaa.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin virkistävistä venytyksistä, joiden avulla vetreytät kotitoimistolla istumisesta kangistunutta kroppaa nopeasti. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Virkeyttä etäpäiviin tuo lisää myös se, että aloittaa arkiaamut juuri itselle sopivalla rutiinilla. Bustle kokosi yhteen jo pidempään kotoa käsin työskennelleiden vinkkejä siihen, kuinka työpäivät alkavat parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Listasimme parhaimmat vinkit alle.

”Herään pari tuntia ennen lapsia ja heidän herättyään, teen aamupalaa ja vietän aikaa heidän kanssaan. Lasten päiväuniaikaan siirryn taas takaisin töiden pariin.”

”Pidän itselleni sääntöä, etten selaa puhelinta, mailia tai uutisia ensimmäiseen puoleen tuntiin heräämisen jälkeen. Näin ollen en joudu heti mukaan ympärivuorokautiseen uutisten imuun. Sen sijaan juon kahvia, luen kirjaa tai vain rentoudun hiljaisuudessa ennen kuin aloitan kotityöt tai ryhdyn töihin.”

”Nousen sängystä ja aloitan työt yövaatteissa. Tämä on vähentänyt paineita ja ahdistusta siitä, että pitäisi olla ”valmiina” töihin. Olen valmis ja teen parhaani. Otan kupillisen teetä ja teen listan asioista, jotka pitää saada hoidetuksi. Se auttaa myös.”

”Aloitan päiväni lähtemällä ennen auringonnousua juoksulenkille tai kävelyttämään koiraa. Täällä missä elän, aurinko nousee noin kahdeksan aikaan ja saan aloittaa pimeällä, ja nähdä auringonnousun. Se valaa minuun energiaa.”

”Meditoin 20 minuuttia heti herätessäni, jonka jälkeen kirjoitan 20 minuuttia päiväkirjaa. Sitten juon kupillisen teetä tai kuumaa kaakaota, aloittaen päivän kaikessa rauhassa. Tietokone ei käynnisty ainakaan vielä tuntiin heräämisen jälkeen.”

”Olen huomannut, etten voi työskennellä pyjama päällä. Minun on pakko ottaa suihku, laittaa tavalliset vaatteet ja meikata edes hieman, jotta pääsen työmoodiin.”

”Yhdistän juoksulenkin siihen, että vien yksi vuotiaan tyttäreni samalla päiväkotiin. Saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla – lapsi menee hoitoon ja minä saan samalla treenin.”

Lue myös: Siirryitkö koronapandemian vuoksi etätöihin? Katso millaisia veroetuja sinun on mahdollista saada

Lue myös: Hiipuuko keskittymisesi kotona? Nappaa parhaat vinkit etätöihin

Lue myös: Saako etätyöt olon väsyneeksi ja vetämättömäksi? Kymmenen minuutin venyttely virkistää hetkessä

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat