Ex-puolisojen alastonkuvia julkaiseva kostosivusto herättää tunteita netissä

15.03.2012 10:02 - Antti Granlund

Reilu vuosi sitten perustettu ex-puolisojen alastonkuvia julkaiseva internetsivu on herättänyt raivoa nettikansan keskuudessa. Sivun ylläpitäjää Hunter Moorea on alettu kutsua internetin vihatuimmaksi ihmiseksi.

Sivun perusajatus on yksinkertainen. Jätetyt, petetyt tai omaksi huvikseen ilkeilevät ihmiset lähettävät Moorelle alastonkuvia entisistä puolisoistaan, niin miehistä kuin naisistakin. Nettisivu julkaisee kuvat ja ns. screen capin tämän Facebook- tai Twitter-tilistä, jolloin ihmisen henkilöllisyys paljastuu.

Nettisivu perustettiin helmikuussa 2011 ja sen kävijämäärät ovat kasvaneet viime kuukausien aikana huimasti. Sivulla vierailee päivittäin, hieman lähteestä riippuen, kahdestasadasta kolmeensataantuhanteen ihmistä. Moore kertoo thedailybeast.comin haastattelussa saavansa arkaluontoista materiaalia joka päivä kymmeniltä tai jopa sadoilta ihmisiltä. 

Sivusto on julkaissut myös joidenkin verrattain tunnettujen yhtyeiden jäsenten kuvia. Thedailybeast.com mainitsee bändit Panic at the Disco!, Brand New ja Passion Pit. Mooren mukaan jotkut julkisuudenkipeät henkilöt ovat jopa lähettäneet itsestään alastonkuvia sivulle saadakseen huomiota.

Hunter Moore on saanut tuhansien ihmisten vihat päälleen, mutta ainakaan omien sanojensa mukaan se ei huoleta häntä. Yksi sivun vakituisia elementtejä onkin ihmisten kirjoittamien vihakirjeiden julkaiseminen. Vaikka lukuisat ihmiset ovatkin uhanneet Moorea ja sivustoa oikeudella, thedailybeast.comin mukaan yhtään syytettä ei ole vielä nostettu. Syyksi on epäilty muun muassa sitä, etteivät ihmiset halua kiinnittää enempää huomiota nettiin vuotaneisiin alastonkuviinsa.

Mooren henkeä on uhattu monta kertaa ja hänen kimppuunsa on hyökätty ainakin kerran.

Iskelmä ei julkaise nettisivun osoitetta.

Lähde: The Daily Beast

Kilpailut

Uusimmat