Tänään tv:ssä - Idols-voittaja paloi loppuun

26.04.2012 08:39 - Antti Granlund

Idolsin vuonna 2008 voittanut Koop Arponen kertoo tänään TV2:n Menestyksen hinta -ohjelmassa laulajanurastaan ja loppuunpalamisestaan.

Arponen kertoo ohjelmassa Idols-voiton olleen hänelle vain ponnahduslauta oman musiikin syvempään tekemiseen. Omien sanojensa mukaan hän ei halunnut helppoa tähteyttä toisten tekemän popin avulla vaan sanoi sopimuksensa irti levy-yhtiöstä jo muutaman vuoden jälkeen.

Hän kuitenkin kertoo polttaneensa itsensä loppuun.

- En pystynyt myöntämään itselleni missään vaiheessa, että voisin olla väsynyt. Poltin itseni loppuun. En ollut koko elämäni aikana ottanut taukoa. Tämä on niin raaka ja monimutkainen bisnes. Se ei vain riitä, että sä olet hemmetin hyvä muusikko jos haluat menestyä tällä alalla.

Arponen ei halua, että hänet muistettaisiin vuosien jälkeen vain Idols-voittajana. Hän kertoo ohjelmassa olevansa sitä mieltä, että jos hän ei omalla musiikillaan pärjää niin sitten ei. Yksityisyyttään hän ei edes musiikin vuoksi halua uhrata.

- Yksikin lehti halusi ottaa kuvan isäni haudasta. En mä suostu tommosiin. Se on mun elämä, joka kuuluu mulle eikä kenellekään muulle. Jos se tarkoittaa, että en sen vuoksi myy levyjä, niin mun ei tarvitse olla tällä alalla töissä, Arponen selittää.

Nykyään Koopilla on Flute of Shame -trio, joka esittää akustista folkrockia englanniksi.

Menestyksen hinta TV2:ssa torstaisin kello 19.30.

Lähde: Yle, IL

Kilpailut

Uusimmat