Sauna-Timo: Kotona tuli kiukuteltua

28.05.2012 16:03 - Sanna Wänskä

Timo Kaukonen myöntää, että toipuminen saunaonnettomuudesta ei ollut yhtä helppoa kuin hän antoi ymmärtää. "Vaimolla oli kolme lasta hoidettavana", Kaukonen sanoo nyt.  Katso saunavideo!

Aamuvirkkulan saunarekkakiertueella oli mukana valtakunnan tunnetuin saunoja Timo Kaukonen. Löylyn MM-kisoissa Heinolassa vuonna 2010 hengenvaarallisesti loukkaantunut Kaukonen voi hyvin ja nauttii taas saunomisesta. 

- Olen ruvennut itse tykkäämään kosteista ja pehmeistä löylyistä. En enää vedä saunaa niin kuumaksi. 80-100 astetta on nykyään hyvä. Ennen piti olla 120 astetta ennen kuin viitsi mennä, Kaukonen sanoo ja kertoo höyrähtäneensä  infrapunasaunaan.

Kaukonen rakastaa savusaunoja. Viime aikoina hän on viihtynyt Helsingissä Suomen saunaseuran savusaunoissa. Hyvän saunan perässä matkustaa mielellään kauemmaksikin kotikaupungista Lahdesta. Uimahalleihin mies ei ole vielä rohjennut mennyt. 

- Siihen on kaksi syytä. Vieläkin kroppa on niin rujossa kunnossa, että ei viitsi mennä. Ja uimahalleissa on kloorivesi. Mulla kutittaa ihoa muutenkin, kun se uusiutuu vielä ja siihen vielä kloorivesi, niin saa rapsutella tarpeeksi. Ei halua kiihdyttää kutinaa.

Kaukonen hoitaa ihoaa rasvaamalla.

- Ikinä ennen en rasvannut, mutta nyt musta tuli apteekin kanta-asiakas, Kaukonen naurahtaa.

"Vieläkin välillä kyrsii"

Kaukosen mukaan ensimmäinen vuosi onnettomuuden jälkeen oli vaikea. Sairaalassa hän ei tajunnut, kuinka kipeä oli, vaan asia valkeni vasta kotihoidossa. Vaimolla oli kolme lasta hoidettavana.

- Aina tuli haastatteluissa sanottua, että hyvin menee ja kyllä tää tästä, mutta tulihan sitä kotona kiukuteltua. Kyrsii vieläkin välillä ja on niitä huonoja päiviä, mutta kun muistelee mitä se oli alkuun, niin loppuu se uikutus.

Kaukosen mukaan onnettomuudesta seurasi hyvääkin. Oma meneminen rauhoittui. Ennen hän kiersi jatkuvasti saunakilpailuja ja etsi uusia saunoja.

Aamuvirkkulan kiertueella Timot Kaukonen ja Virkkula testasivat rekkasaunan. Katso video!

 

 

Kilpailut

Uusimmat