Läheiset kaverit - näin Facebookin uusi ominaisuus toimii

05.06.2012 06:46 - Antti Granlund

Facebook on luonut palveluunsa ominaisuuden Läheiset kaverit. Osalle käyttäjistä palvelu tuli käyttöön jo viime vuoden puolella, mutta Facebook on kertonut aloittaneensa sen markkinoinnin suuremmassa mittakaavassa toukokuun lopulla.

Kun lisää fb-ystävänsä Läheiset kaverit -listaan, saa automaattisesti ilmoituksia tämän julkaisuista Facebookissa. Käytännössä ominaisuus ilmoittaa julkaisuista samalla tavalla kuin vaikkapa aikajanalla käydyn keskustelun yhteydessä: Facebookin alakulmassa välähtää tieto julkaisusta ja vasemman yläkulman ilmoituksiin tulee siitä maininta.

Ominaisuuden avulla käyttäjä saa merkattua itselleen tärkeimmät ihmiset ilman, että nämä saavat tietää asiasta. Uudistus on osa Facebookin pyrkimystä saada käyttäjät luokittelemaan kaverinsa Smart list -kokonaisuuksien alle, esimerkiksi asuinpaikan, koulutuksen tai sukulaisuuden mukaan.

Palvelu on samankaltainen kuin Google+:n Circles-ominaisuus. 

Miten muokkaan asetuksia?
Verrattain helposti. Läheiset kaverit -listan asetuksiasi voi muokata seuraavasti:

- Etsi uutisistasi Listat (tai Kaverit) vasemmanpuoleisessa sarakkeessa. Ainakin itselläni kohta on alimpana Suosikkien, Sivujen, Ryhmien ja Sovellusten alla.

- Klikkaa Läheiset kaverit -listaa.

- Klikkaa avattavaa Ilmoitukset-valikkoa oikeassa yläkulmassa.

- Valitse, haluatko ottaa nämä lisäilmoitukset pois käytöstä.

- Ilmoitukset-valikon vierestä klikkaamalla Hallitse listaa -nappia voi muokata listaa - eli niitä kavereita, jotka siihen kuuluvat - ja valita, haluaako nähdä heidän tilapäivityksensä, kuvansa, pelinsä, kommenttinsa ja niin edelleen.

- Käytännössä Läheiset kaverit -listaan ei kannata lisätä tuhotonta määrää ihmisiä - erityismaininnat alkavat ärsyttää nopeasti, jos niitä alkaa tipahdella muutaman minuutin välein.

Aikaisemmat Facebook-opastukset

1. Neljä helppoa tapaa tarkistaa yksityisyys Facebookissa

2. Facebookin aikajana muuttuu pakolliseksi - näin siivoat profiilisi

 

Kilpailut

Uusimmat