Leivo puolukkamaustekakku joulun kahvipöytään

07.12.2012 08:15 - Heli Thoren

Sokeroidut puolukat tekevät kuivakakusta mehevän.

Puolukka-maustekakku

10-12 palaa

 

 

150 g voita

3 munaa

3 dl fariinisokeria

2 dl kermaviiliä

1 dl sokeroituja puolukoita (2 dl puolukoita, 3/4 dl sokeria)

4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl jauhettua kanelia

2 tl jauhettua inkivääriä

2 tl jauhettua neilikkaa

Koristeluun:

tomusokeria

 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä vähän.

3. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita voisula, kermaviili ja sokeroidut puolukat keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti.

5. Sekoita kaikki ainekset tasiaseksi taikinaksi varovasti nostelemalla.

6. Kumoa takina vuokaan. Paista kakku uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

 

 

 

 

Lisää ihania joulun klassikkoreseptejä Ruotsin tunnetuimman gourmet-kokin Perinteistä joulupöytään -kirjasta, Wsoy

 

Kilpailut

Uusimmat