Kolahtiko tien päällä? Aina ei tarvita poliisia

17.12.2012 17:30 - Niina Jokiaho

Poliisi pyytää, ettei virkavaltaa hälytettäisi kolaripaikalle turhaan.

Huono ajokeli on tänäänkin aiheuttanut lukuisia peltikolareita etenkin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Poliisi on tarkentanut neuvoja siitä, milloin kolaripaikalle tarvitaan poliisi ja milloin ei.

Poliisin mukaan peltikolarista ei tarvitse ilmoittaa poliisille, jos osalliset ovat yksimielisiä onnettomuuden syystä. Virkavaltaa ei myöskään tarvita paikalle, jos henkilövahinkoja ei ole sattunut, aineelliset vahingot ovat pienet eikä onnettomuus aiheuta haittaa muulle liikenteelle.

Kolarin osapuolten pitää ilman poliisiakin vaihtaakeskenään yhteystietonsa sekä kirjata ylös tiedot autojen rekisteritunnuksista sekä vakuutusyhtiöistä. Jos tapahtumalle on todistajia, heidän yhteystietonsa on hyvä ottaa ylös.

Poliisin mukaan vakuutusyhtiöt eivät vaadi heiltä todistusta pienissä onnettomuuksissa vaan osapuolet voivat selvittää asian keskenään ja vakuutusyhtiöiden kanssa. Pienessäkin kolarissa pliisi on silti syytä kutsua paikalle jos osalliset eivät pääse yhteisymmärrykseen syyllisyydestä, toinen osapuoli on pakenemassa paikalta tai on epäily rattijuopumuksesta.

Kilpailut

Uusimmat