IL: Venäjällä menestyvä Ville Haapasalo: Suomessa minulle ei ole juurikaan töitä

16.02.2013 09:14 - Rea Tallgren

Ville Haapasalo on Suomessa vain yksi näyttelijä muiden joukossa, mutta Venäjälle mies on todellinen supertähti, kertoo Iltalehti.

Ville Haapasalo on viimeisen 15 vuoden ajan tehnyt töitä Venäjällä. Miehen työtahti on hurja, ja hän tekeekin vuodessa seitsemästä kymmeneen elokuvaa. Suomessa sama tahti tarkoittaisi Iltalehden mukaan sitä, että Haapasalon pitäisi olla mukana lähes jokaisessa vuoden aikana ilmestyvässä elokuvassa.

Haapasalo yritti puolentoista vuoden ajan saada töitä myös Suomesta, mutta vaikka mies nautti Venäjällä jo suursuosiota, ei hänen työhakemuksiaan edes noteerattu Suomessa.

- Kokemus oli nöyryyttävä. Mutta sitten tajusin, että näinhän systeemi pyörii joka puolella maailmaa. Opsikelijat tutustuvat toisiinsa jo koulussa ja sitä kautta verkostoituminen alalle alkaa, Haapasalo pohtii.

Rooli helmikuussa ensi-iltansa saaneessa Rölli ja kultainen avain -elokuvassa on Haapasalolle poikkeuksellinen työ.

- Voisin tehdä täällä enemmänkin töitä, mutta ei ole sattunut kohdalle. Eikä toisaalta ole ollut hirveästi kysyntääkään. Se johtuu varmasti osittain siitä, ettei töitäni Suomessa tunneta. Sitä paitsi, tietääkö kukaan Suomessa varmuudella, ovat tarinat suosiostani edes totta, mies nauraa.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat