IS: Sikke Sumari raivostui kustantajalle: Painosta tuli vääränlainen kirja

23.02.2013 09:15 - Rea Tallgren

Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla -kirjan julkistamistilaisuus piti olla alkuviikosta. Tilaisuus kuitenkin peruttiin ilman selityksiä. Nyt Sumari itse paljastaa miksi, kertoo Ilta-Sanomat. 

Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla -kirjan julkistamistilaisuuteen kutsuttujen toimittajien sähköpostiin pamahti alkuviikosta viesti, jossa ilmoitettiin kirjan julkistamistilaisuuden peruuntuneen. Viestissä pahoiteltiin peruutusta, mutta syytä sille ei kerrottu. '

Nyt Sikke Sumari on kertonut Ilta-Sanomille, miksi hänen kauan odottamansa kirjan julkaisu viivästyy. 

- Kirja oli painettu väärälle paperille, minkä takia kirja ei ollut sellainen, kun oli sovittu. Painotulos oli huomattavasti heikompi. Kirjaa varten otetut kuvat oli tehty erilaista paperia ajatellen, eivätkä ne toimineet sillä paperilla, mitä painosta tuli, Sumari summaa. 

Sumarin mukaan syy on kustanajassa, kustannusosakeyhtiö Paasilinnassa. 

- En yksinkertaisesti voi hyväksyä sitä, että kustantaja mokaa eikä seuraa, mitä painossa tapahtuu. Ei tämä kivalta tunnu. Kaikki ymmärtävät, että jos jostakin asiasta on sovittu, asiat pitää myös tehdä sopimuksen mukaan, Sumari selittää. 

Hän ei myöskään ollut iloinen siitä, että julkistamistilaisuus peruttiin ilman selityksiä. Sumari haluaa, että hänen kirjastaan tehdään uusi, sovitun mukainen painos. Sen aikataulusta ei kuitenkaan ole vielä tietoa. 

Kustannusosakeyhtiö Paasilinnan kustannuspäällikkö Jan Erola ei halunnut kommentoida asiaa Ilta-Sanomille. 

Lähde: Ilta-Sanomat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat