Silmälasikeräys tekee ennätyksen - Tansaniaan tänä vuonna Suomesta yli 5000 paria

22.10.2013 10:05 - Rea Tallgren

Optikkoketju Specsaversin ja Vision For All -yhdistyksen järjestämän keräyksen avulla halutaan kannustaa suomalaisia lahjoittamaan tarpeettomaksi jääneitä silmälasejaan eteenpäin apua tarvitseville.

Vision For All -yhdistyksen ja optikkoketju Specsaversin silmälasikeräyksen toimesta eri puolilla Suomea on lahjoitettu ennätykselliset yli 5 000 silmälasiparia.

Syksyn keräyskohde on Tansania, joka on yksi maailman köyhimmistä valtioista. Tansaniassa on runsaasti pulaa näönhuolto- ja terveydenhoitopalveluista, ja heikko näkö vaikeuttaa paikallisten koulunkäynti- ja työntekomahdollisuuksia.

Tänä vuonna myös julkisuuden henkilöt ovat innostuneet lahjoittamaan lasinsa keräykseen. Muun muassa laulaja Saara Aalto, tv-persoona Baba Lybeck, laulaja Sonja Lumme ja vaatesuunnittelija Katri Niskanen ovat antaneet vanhat lasinsa keräykseen. 

Silmälasikeräys Tansaniaan jatkuu vielä 25.10. saakka kaikissa Specsavers Optikko -liikkeissä. Vapaaehtoinen optikkoryhmä lähtee viemään lahjoitettuja laseja Tansaniaan Kilimanjaron seudun syrjäisiin lähikyliin marraskuussa.

Kilpailut

Uusimmat