Hyvän vaimon ohje leviää netissä: "Siivoa, pidä itsesi kauniina ja ole miehellesi mukava"

22.10.2013 12:15 - Rea Tallgren

Netissä leviää vanha kuva, jossa on esitelty ohjeita hyvillä vaimoille.

Netissä leviää vanha, vuonna 1955 Housekeeping Monthly -lehdessä julkaistu kuva, jossa on esitelty ohjeita hyvillä vaimoille. Ohjeissa naisia muun muassa kehotetaan valmistamaan miehelleen illallinen, joka odottaisi miestä aina tämän tullessa töistä kotiin. Naisia kehotetaan suunnittelemaan illallinen jo edellisenä päivänä, jotta siitä tulee varmasti tarpeeksi herkullinen.

Pelkästään hyvä ruoka ei kuitenkaan riitä. Naisia kehotetaan myös kaunistautumaan ja raikastamaan itsensä ennen miehen kotiin tulemista. Tähän projektiin naista kehotetaan käyttämään noin 15 minuuttia. Naisen tulisi muun muassa huolitella meikkinsä ja laittaa hiuksiinsa rusetti.

Tämäkään ei kuitenkaan riitä. Naisen tulisi pyyhkiä pölyt, piilottaa lasten lelut ja tavarat ja siistiä myös lapset ennen kuin mies tulee kotiin. Lasten hiukset tulisi kammata, heidän naamansa pestä ja heidän vaatteensa vaihtaa, mikäli mahdollista. Lisäksi lasten tulisi osata olla hiljaa, kun heidän isänsä tulee kotiin. Myös muut melua aiheuttavat tekijät tulisi eliminoida, eli naisen ei tulisi esimerkiksi käyttää pölynimuria miehen ollessa kotona.

Ennen kaikkea naista muistutetaan olemaan miehelle se tuki ja turva, jota mies tarvitsee. Naisen ei tulisi koskaan valittaa miehelleen, eikä puhua häntä ennen. Kun mies tulee työpäivän jälkeen kotiin, on naisen tehtävä kuunnella häntä, eikä puhua omista asioistaan.

Miehelle ei pidä myöskään ikinä valittaa, vaikka hän olisi poissa kotoa pidempään kuin sovittua. Vaikka mies ei tulisi kotiin yöksi, ei naisen tulisi hänelle siitä suuttua, sillä mies varmasti tietää mitä tekee, ja naisen pitäisi luottaa hänen arvostelukykyynsä.

Tärkeimpänä ohjeena kuvassa kuitenkin pidetään yksinkertaista neuvoa: Naisen tulisi aina muistaa oma paikkansa. Mies on isäntä talossa.

Katso kuva tästä!

Kilpailut

Uusimmat