IS: Naiset villiintyivät vaarallisiin Botox-bileisiin myös Suomessa

09.11.2013 09:15 - Katariina Näreaho

Ryppyjen silotteleminen ja huulien täyttäminen ovat jo lähes arkipäivää myös Suomessa.

Suomessa täyteaineena käytettäviä hyaluronihappohoitoja ja lihaksia lamauttavia botuliinnihoitoja saavat pistää muutkin kuin koulutetut lääkärit. Pistoksen tulisi kuitenkin tapahtua lääkärin valvonnasa. Ilta-Sanomien mukaan Suomessa tätä ei valvota, joten pistäjien joukosta voi löytyä myös täysin kokemattomia henkilöitä.

Esimerkiksi lehti nostaa 26-vuotiaan helsinkiläisnaisen, joka kävi edullisen hinnan vuoksi pistämässä huuliinsa täytettä parturi-kampaajan luona. Myöhemmin arveltiin, että hoito oli tehty väärin, sillä huulen sisään oli jäänyt kovia muhkuroita.

Villeimmillään naiset intoutuvat järjestämään niin kutsuttuja Botox-bileitä, joissa pistoksien antaja voi olla täysin kouluttamaton.

- Botox-bileiden koko ajatuskin on sairasta hommaa. Miksi sellaista pitää tehdä? Kuka tahansa voi tökkiä ketä tahansa ja missä vain, plastiikkakirurgi Asko Salmi kummastelee IS:lle.

Kun pistäjä on ammattitaidoton, voi lopputuloksena olla pahimmillaan pysyvä vamma. Myöskään pistettävien aineiden tarkasta sisällöstä ei voi olla täysin varma, jos tuote on tilattu netistä.

- Aineet tulevat nahan läpi, pahimmillaan voi joutua poistamaan huulet kokonaan. Siinä on aiheutettu pysyvä invaliditeetti, Plastiikkakirurgien Sairaala KL:ssä työskentelevä Salmi tähdentää.

Mikäli kuitenkin haaveilet kevyestä kauneuskirurgisesta toimenpiteestä, on parasta suunnata koulutetun plastiikkakirurgin luokse. Hoidon voi tehdä myös lääkärin valvoma sairaanhoitaja.

Lähde: Ilta-Sanomat

 

Kilpailut

Uusimmat