Suomalaiset saunovat sähkön voimalla, mutta haaveilevat puulämmitteisestä saunasta

08.04.2014 12:13 - Katariina Näreaho

Olutpanimo Sinebrychoffin teetti laajan Sauna ja olut -tutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten saunomistottumuksia.

Moni suomalainen nauttii saunomisen yhteydessä saunaolutta ja suurin osa heistä on miehiä. Tämä selviää olutpanimo Sinebrychoffin teettämästä Sauna ja olut -kyselytutkimuksesta, johon otti osaa tuhat suomalaista.

Yli puolet vastanneista kertoi nauttivansa oluen tai kaksi saunomisen yhteydessä usein tai silloin tällöin. Suomalaisten lempimerkiksi nousi Karhu. Toiseksi paras saunajuoma on vesi. Ruokapuolelta makkara ja nakit ovat ylivoimaisesti suosituimmat ruoat saunojille.

Suurin osa kertoi saunovansa puolisonsa tai ystäviensä kanssa. Saunominen tapahtuu usein myös oman kodin tai kesämökin saunassa. Keskimäärin saunassa viihdytään 35 miinuuttia ja löylyissä käydään yleensä kaksi kertaa. Saunavihta on kuitenkin mukana vain harvoin.

Eniten suomalaiset nauttivat puulämmitteisestä saunasta, sillä jopa 81 prosenttia vastanneista kertoi sen olevan mieluisin. Silti suurin osa saunoo sähkösaunassa.

Lue tutkimustulokset kokonaisuudessaan täältä (tutkimus pdf-muodossa).

 

Kilpailut

Uusimmat