Omaksu vihdoin terveellinen ruokavalio! 8 hyvää syytä

04.06.2014 21:22 - Anna Hopi

Terveellisistä elämäntavoista puhutaan paljon, mutta moni eksyy silti välillä herkuttelemaan niin sanotulla roskaruoalla. Nyt terveysruokailulle on löydetty kahdeksan puhuttelevaa syytä.

Vanhan sanonnan mukaan olet mitä syöt. Tällä logiikalla ihmisen kannattaisi panostaa terveelliseen ruokailuun, koska se tunnetusti vaikuttaa henkilön yleiseen energiatasoon ja jaksamiseen. Katso kahdeksan hyvää syytä sille, että vaihdat viinerin porkkanaan.

1. Tehokkuus

Tutkimusten mukaan epäterveellinen ruoka voi vähentää tuotteliaisuutta jopa 66 prosenttia. Terveellinen ruoka auttaa ihmistä toimimaan tehokkaammin.

2. Onnellisuus

Syöminen vaikuttaa aivoihin ja mielialaan. Dopamiinia sisältävät ruoka-aineet kohottavat mielialaa selvästi. Pistä siis poskeesi banaania! Myös tumman suklaan polyfenolit kiihdyttävät serotoniinin tuotantoa, ja se piristää mieltä.

3. Vähemmän stressiä

Stressi ei synny pelkästään ulkoisista olosuhteista ja paineista. Vääränlainen ruokavalio kuormittaa elimistöä ja oikeanlainen taas lievittää sitä. Kortisolin, eli stressihormonin, tuotantoon liittyvät C-vitamiini omena-3-rasvahapot ja magnesium vähentävät kyseisen hormonin erittymistä.

4. Et kerää kiloja

Pienistä valinnoista kertyy iso vaikutus ajan kanssa. Kun esimerkiksi vaihtaa sokerilimsat veteen, nautiskelee ranskalaisten sijasta salaattia tai sipsien sijaan maiskuttaa pähkinöitä, muutos on jo suuri. Pidät painon hallinnassa tällaisin pienin teoin.

5. Pienempiä annoksia

Kun terveellisen ravinnon laatu korvaa määrän, et ehkä tarvitse ruokaa niin suuria annoksia. Suuri määrä ravintoaineita ruoassa takaa sen, että annos ehkä sulaa normaalia hitaammin, eikä tule syötyä niin paljon.

6. Hyvänmakuista ruokaa

Makuasia on makuasia, mutta terveelliseen ruokaan tottunut ei useinkaan enää kaipaa mättöannoksia grilliltä. Kun on sokerista ja sipseistä kerran itsensä vieroittanut, ei samaan loukkuun kaipaa takaisin. Makuaistin tottumuksien muuttumista testattiin sokkotutkimuksessa, jossa kokelaat saivat maistaa kahta kahvia. Monet mieltyivät luomukahvin makuun.

7. Ikääntyminen hidastuu

Monet puhuvat botoxista ja muista täyteaineista. Jos syö terveellisesti, iho korjaa itse itsensä. Hedelmien, marjojen ja vihannesten antioksidantit ja kalan omena-3-rasvahapot tekevät ihosta silkkisen tuntuisen. Olosi on kaikin puolin terveempi, ja saatat hyvässä lykyssä elääkin pitempään.

8. Säästät rahaa

Roskaruoka maksaa. Säästät suuren määrän pennosia, kun et käytä niitä limsaan, karkkiin ja suklaaseen. Vältät myös turhat lääkärikäynnit ja lääkemaksut. Luomuruoka on kalliimpaa, mutta se on samalla sijotus omaan itseen ja hyvinvointiin pitkällä aikavälillä.

Lähde: Huffington Post.

Kilpailut

Uusimmat