TS: Hellettä tulossa - pukeudu näin työpaikalla!

06.06.2014 15:00 - Anna Hopi

Moni miettii kesäkuumalla, missä kulkevat soveliaisuuden rajat työpaikkapukeutumisessa. Asiantuntija kertoi, millainen asustus sopii työympäristöön ja mikä ei.

Kun toimistolla on todella kuuma, tekee mieli keventää. Mutta voiko rintavako näkyä ja pitääkö hameen alle laittaa hiostavat sukkahousut? Miten miehen pitäisi pukeutua lämpimällä säällä - sopivatko sortsit? Näihin kysymyksiin vastasi bisnespukeutumisen kouluttaja Tuija Kauppinen Taloussanomille.

Nyrkkisääntö on, että niin miehen kuin naisenkin kannattaa miettiä oman alan yleisiä pukeutumiskoodeja. Esimerkiksi it-alalla mennään rennommin, kun taas vaikka kaupan alalla tyyli on virallisempi.

- Yleissääntönä on, että miehillä ei sovi olla sortseja ja hihattomia paitoja toimistolla. Sandaalit kuuluvat vapaa-aikaan ja ovat työpaikalla tyylittömät, kertoi Kauppinen Taloussanomien jutussa.

Asiantuntija suosittelee miehille puuvillaisia tai ohutta villaa olevia kesähousuja. Pitkähihaisen kauluspaidan hihoja voi kääräistä huoleti lyhyemmiksi, eikä kesäkenkien tarvitse olle paksua nahkaa, vaan kevyempi materiaalikin käy.

Naisten kannattaa puolestaan miettiä, kuinka paljon ihoa paljastuu esiin esimerkiksi paidan alta. Tuija Kauppisen mukaan naisten ei kannattaisi valita toimistolle hihattomia paitoja tai kotelomekkoa ilman jakkua tai boleroa. Paita ei saisi olla turhan avonainen tai materiaaliltaan paljastava.

Sukkahousut saavat bisnespukeutumisen kouluttajan mukaan jäädä pois 25 asteen helteellä. Oma ehostus on hyvä olla siisti ja yleisvaikutelman sopivasti laitettu.

Kilpailut

Uusimmat