8 henkistä totuutta, joita et oppinut koulussa

16.06.2014 18:00 - Anna Hopi

Kouluissa opetetaan tietynlaisia asioita, mutta elämässä on paljon mysteerejä, joita ei yleensä tuoda esille valtion opinahjoissa. Lue kahdeksan henkistä oppia, jotka voi omaksua vain elämällä.

Monissa asioissa on elämässä kyse uskomisesta. Mihin uskomme, siitä tulee lopulta todellisuutemme. Seuraavat kahdeksan oppia ovat asioita, joihin kaikki eivät usko. Silti niihin uskominen voi lievittää hämmennystä ja tuoda elämään toivoa.

1. Olemme henkisiä olentoja ihmisen kehossa.

Tämä lausahdus kuultiin Jonne Aaronin suusta Aamuklubin kauppakeskuskiertueella. Moni voi olla asiasta omaa mieltään, mutta kuolemanjälkeisestä elämästä on erilaisia kokemuksia. Niin ikään kummittelu kertoo siitä, että henkimaailma voi paikoitellen tulla lähelle edesmenneiden henkien muodossa.

2. Sielumme ei koskaan kuole.

Moni miettii elämän ja kuoleman kysymyksiä, jos joku lähipiiristä sairastuu tai itse menettää osan terveydestä. Silloin pohdituttaa, mitä tapahtuu, jos ihminen kuolee? Useilla ihmisillä on kokemuksia siitä, että edesmennyt läheinen tulee lähelle poismenonsa jälkeen. Tämä kertoo siitä, että vaikka ruumis menee maahan, sielu on edelleen olemassa.

3. Kaikki on energiaa.

Tieteilijätkin voivat todistaa, että kaikki koostuu atomeista, joka siis on pelkkää alkuenergiaa. Energiaa voi ohjata ajatuksella, tunteella ja intentiolla. Kokonaisuudessaan se on kuin yksi iso tietoisuus. Luonnon kautta ihminen voi saada yhteyden tuohon energiaan ja tuntea yhteenkuuluvuutta kaikkeen olemassaolevaan.

4. Ajatuksemme luovat todellisuuden.

Energia muovautuu alkumuodostaan, kun suuntaamme ajatukset ja tunteet haluamaamme kohteeseen. Uskomukset vaikuttavat paljolti siihen, mitä elämässämme saamme. Jos esimerkiksi uskomme, ettei oikeaa puolisoa löydy, sellaista ei ehkä tule eteen. Kun avaamme sydämen mahdollisuuksille, hyvä voi tulla elämään - ja olemme itse hyvillä ajatuksillamme siihen myötävaikuttaneet.

5. Olemme heitä, joita olemme odottaneet.

Ihmiset usein miettivät, että jonkun toisen tulisi tehdä jotain olemassaoleville ongelmille. Oikeastaan olemme niitä, joita koko ajan odotamme. Meillä on valta ja voima muuttaa asioita ja tehdä muutos todeksi. Emme tarvitse ketään isompaa ja voimakkaampaa tahoa saamaan asioita aikaan.

6. Emme ole koskaan yksin.

Ihminen kokee joskus yksinäisyyden tunnetta, mutta todellisuudessa jokainen on täällä yksin yhdessä. Yhteyden tunne elävään elämään, eläimiin, luontoon ja kanssaihmisiin luo tunteen, että olemme kaikki osa suurta kokonaisuutta -ja että elämä kantaa, vaikka joskus vaikuttaisi vaikealtakin.

7. Muutos ei vaadi välttämättä ulkoisia tapahtumia.

Kaikki muutokset eivät ala siitä, että alkaa väkipakolla muuttamaan asioita ulkoa käsin. Joskus tietoisuudessa tapahtuvat muutokset riittävät. Kun murramme vanhojen uskomusten ja katkerien tunteiden illuusion, alamme nähdä elämän uudella tavalla. Tämän ansiosta muutoksia alkaa sikiämään myös käytännön arkeen.

8. Rakkaus on tärkein asia.

Siitä on laulettu niin paljon lauluja, että aihe itsessään on jonkun mielestä jopa kulunut. Mutta rakkaus on todellinen tunne, väreilyä, säteilyä ja lämpöä. Se on joidenkin mielestä jopa elämän tarkoitus - opetella rakastamaan ja tuntemaan rakkautta.

Lähde: Open-Mind.com

Kilpailut

Uusimmat