Muuta kiitollisuudella elämäsi - 3 elämänohjetta vaikuttavat lapsiisi

19.07.2014 09:36 - Anna Hopi

Psykiatri Shimi Kang on sitä mieltä, että kiitollisuus vie ihmisen menestykseen, ja tämän opettelu alkaa jo lapsuudesta. Miten jälkikasvuaan kaitseva aikuinen voi oppia suhtautumaan elämään positiivisemmin?

Arjessa on usein kiirettä ja kaikenlaista säätöä. Joskus voi olla haasteellista pitää aina ajatuksensa kirkkaina ja arvostavina. Kolmella niksillä omia mieltä pystyy kuitenkin treenaamaan kiitollisuutta kohti päivittäin.

1. Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa.

On vaikeaa opettaa lapsia olemaan kiitollinen ja miettimään kiitollisuuden aiheita, jos tämä tuottaa itselle vaikeuksia. Kirjoita aluksi vaikka ylös niitä asioita, joista olet erityisen onnellinen.

2. Ajattele olevasi roolimalli.

Olet saanut hienon tehtävän vanhempana näyttää esimerkkiä lapsellesi. Miten voisit parhaiten antaa mallin, jota muksu voisi seurata läpi vuosien? Mieti, miten olisit itse aikoinaan toivonut vanhempiesi suhtautuvan itseensä, lapsiinsa ja elämään.

3. Olet palvelemassa muita.

Sinulla on hieno mahdollisuus vaikuttaa maailmaan jälkikasvusi kautta. Miten voit parhaalla tavalla tehdä jälkeläisistäsi fiksuja ja onnellisia aikuisia? Kiitollisena osaat suhtautua elämään niin, että annat oman panoksesi asioissa. Opetat samalla sen myös lapsille, että hyvää kannattaa laittaa kiertoon.

Lähde: Psychology Today.

Luitko jo, miten vanhempi voi opettaa lapselleen kiitollisuutta arjessa? Katso artikkeli tästä.

Kilpailut

Uusimmat