Löydä leijonavoimasi - 5 näkökulmaa vihan tunteeseen

11.08.2014 19:24 - Anna Hopi

Monella ihmisellä on elämässään päämääriä. Tavoitellessaan niitä hän saattaa kerätä vihaajia. Miksi vihaajat vihaa, ja mitä siitä voi oppia?

Cheekin kappale Vihaajat vihaa kertoo tietyntyyppisistä ihmisistä - pessimisteistä, joiden on vaikea suvaita toisten menestymistä. Arjen keskellä on monia iloisia kasvoja ja luotettavia olkapäitä, mutta myös näitä kaiken elämänhalun imeviä ihmisiä, joita tekee mieli välttää. Kun jaat hyvää, ja saat vastineeksi kyräilyä, mikä neuvoksi?

Lue alta viisi näkökulmaa vihan tunteeseen, jotka helpottavat pärjäämistä erilaisten ihmistyyppien ja elämänasenteiden villissä viidakossa.

1. Suurimman osan ajasta vihaajat ovat vain kateellisia.

Kun toisella on jotain, mitä itse haluaisi, siihen voi reagoida kahdella tavalla. Joko tiedostamalla kateuden ja alkamalla tavoitella itsekin samaa asiaa elämässä. Toinen tapa on vihaaminen. Katkera kateus tulee esille suhteissa esimerkiksi toisen latistamisena ja suorana tai epäsuorana kettuiluna.

2. Osan ajasta heidän puheissaan voi olla totta toinen puoli.

Kriittinen työkaveri voi uuvuttaa valituksellaan, mutta huomioille voi silti yrittää pysyä avoimena. Jos toinen syyttää itsekkyydestä tai liiasta puheliaisuudesta, voi itseä katsoa peiliin - onko sanoille sijaa? Tarkistuksen jälkeen voi muuttaa omaa käytöstä. Mikäli valitus jatkuu edelleen, kysymys on toisen ihmisen asenneongelmasta.

3. Heidän vihaamisensa kannattaa ottaa potkuna persauksiin.

Negatiivisuuden muuntamisesta käynnistusvoimaksi on hyötyä elämässä. Jos toinen väittää, ettet pysty ja sinä tiedät, että asia on toisin - näytä se! Käytä tulenpalava sisu siihen, että toteutat ja teet. Lyö toiselle jauhot suuhun todisteilla ja tuloksilla. Elä sinä elämääsi, kun muut puhuvat.

4. Älä reagoi vihaajiin tunteella.

Ihmisluonnon luulisi muuttuvan sen kehityskaaren aikana, jolloin ihminen siirtyy päiväkodin lattialta kouluun ja lopulta ottaa paikkansa aikuisena yhteiskunnassa työtehtävän äärellä. Useimmiten vihaaja vihaa joka tapauksessa. Oli kyse sitten lelunallella lyömisestä tai palaverissa toisen tölvimisestä, pahoinvoiva ihminen osaa purkaa vointiaan toisiin. Pointti on olla reagoimatta.

5. Tee töitä sen eteen, että voit todistaa heidän puheensa vääriksi.

Jos joudut kritiikin kohteeksi, anna sen valua kuin vesi hanhen selästä. Pidä edelleen hyvä kuva, joka sinulla on itsestäsi. Kehu itseäsi ja luo positiivista energiaa ympärillesi. Valittaja paljastaa itsensä - yleensä negatiivinen ihminen aiheuttaa puristusta muallekin ympärilleen.

Lähde: Elite Daily.

Haluatko tietää, millaisin keinoin menestyjä rakentaa elämäänsä? Lue inspiroiva juttu tästä.

Kilpailut

Uusimmat