Kadutko elämäsi valintoja? 10 ohjetta parempaan elämään

06.09.2014 20:31 - Sanna Wänskä

Olisiko aika lopettaa jossittelu ja alkaa elää? Tässä kullanarvoisia vinkkejä joilla voit alkaa elää elämääsi jo tänään.

Kypsemmällä iällä ihminen miettii elämäänsä ja saattaa miettiä, mitä asioita olisi tehnyt toisin. Voit elää unelmiesi elämää jo tänään. Alla olevilla vinkeillä vältät katumasta elämääsi myöhemmin.

1. Älä muuta itseäsi tehdäksesi vaikutusta muihin

Jos keskityt aina siihen, mitä muut sinusta ajattelevat, unohdat sen, kuka todella olet. Älä pelkää muiden tuomiota sinusta - tiedät itse parhaiten kuka olet. Sinun ei tarvitse olla täydellinen tehdäksesi vaikutusta muihin.

2. Rakenna itse omat unelmasi

Suurin haaste elämässä on selvittää kuka todella olet - toiseksi suurin on olla tyytyväinen siihen. Kun löydät itsesi tekemästä jotain, missä olet kadottanut täysin ajantajun, tiedät että se on oikea homma sinulle. Ei ole väliä mitä muut ajattelevat.

3. Päästä irti negatiivisista ihmisistä

Älä anna huonon asenteen tarttua sinuun. Muista, että negatiivisten ihmisten seurassa oleminen on valinta, ei velvollisuus. Näin luot ympärillesi myötätuntoa vihan sijaan ja anteliaisuutta ahneuden sijaan.

4. Luovu itsekkyydestä

Ihmiset, joille olet tehnyt hyvää elämäsi aikana, muistavat sinut aina. Se mitä olet tehnyt itsesi vuoksi, kuolee mukanasi - se mitä teet muiden hyväksi, säilyy.

5. Älä välttele kasvua ja muutosta

Sinun täytyy päästää irti vanhasta tehdäksesi tilaa uudelle. Saavuttaaksesi menestystä, kiinnitä tähän huomiota jo nyt - älä vasta ensi viikolla.

6. Älä anna periksi

Asiat eivät aina mene odottamallasi tavalla, mutta älä masennu tai anna periksi. Etene askel ja pieni päätös kerrallaan, niin voitat lopulta.

7. Älä yritä hallita kaikkea ympärilläsi

Joskus elämässä täytyy vain rentoutua ja antaa elämän viedä. Aina ei tarvitse huolehtia, vaan välillä on hyvä muistaa hengittää syvään ja luottaa siihen, että elämä kantaa.

8. Älä tyydy vähempään kuin ansaitset

Tavoittele elämässä aina parhaimpia mahdollisia asioita, äläkä lannistu pienestä. Unelmiesi mies, työ tai harrastus on aivan nurkan takana - kun vain siihen uskot. Välillä on pestävä silmät kyynelillä, jotta voi nähdä kaiken kirkkaammin.

9. Elä hetkessä

Ajattelet helposti, että sinulla on enemmän aikaa kuin sinulla oikeasti onkaan. Jonain päivänä saatatkin herätä ja huomata, ettei sinulla olekaan aikaa tehdä kaikkea mitä haluaisit. Fokusoi arjessa niihin asioihin, joilla on oikeasti väliä. Tunnet olevasi enemmän läsnä, kun et murehdi mennyttä tai tulevaa.

10. Älä ole laiska

Lopeta päämäärätön unelmoiminen ja ala toimia. Jos haluat kirjoittaa kirjan, ala luomaan tekstiä jo tänään. Ota täysi vastuu elämästäsi, äläkä odota jonkun muun tekevän sitä.

Lähde: Earth We Are One.

Kilpailut

Uusimmat