Mielensäpahoittaja-tähti Antti Litja kertoi äitienpäivämuistonsa: "Vanhat synnit sovitettiin"

09.09.2014 18:01 - Anna Hopi

Mielensäpahoittaja-elokuvassa pääroolia esittävä näyttelijä Antti Litja kuvaili äitiään itseriittoiseksi naiseksi, joka osasi aivan kaiken.

Äidit ovat pojilleen kaikki kaikessa, mutta joskus äiti osaa olla myös kylmänviileä. Näyttelijä Antti Litja muisteli äskettäin Iskelmälle erästä unohtumatonta äitienpäivää yhdessä oman mamman kanssa.

- Hän oli itseriittoinen ihminen, joka osasi aivan kaiken. Olin ainut poika, oli vaan sisaria. Meillä oli aina äidin kanssa vääntöä. Hän eli 95-vuotiaaksi. Voisin kertoa yhden tarinan - olin 60-vuotias silloin. Olin sodasta lähtien aina vienyt äitienpäivänä vuokkoja. Niin olin nytkin valkovuokkoja, ja niin olin tälläkin kertaa tehnyt, kertoi Litja.

- Meillä oli ollut riita. Hän oli 151-senttiä pitkä pyöreä pallo, asui Riihimäellä. Menin ovikelloa rimputtelemaan ja hän avasi, katsoi pitkään. Kysyi, mitä asiaa. Kerroin, että tuon valkovuokkoja äitienpäiväksi. Hän kysyi, mistä olen noin ylikukkineet löytänyt.

- Sanoin, että ota kukat ja pistä vaasiin. Laulan sulle laulun ja lausun yhden runon. Se istui pää kallellaan ja tekohampaat juomalasissa. Lauloin vanhan äitienpäivälaulun. Esitin Lauri Viidan runoon, enkä päässyt kuin puoleenväliin, kun se napsautti TV:n päälle ja rupesi katsomaan Formula 1 -kisoja. Silloin minä poika löin hatun päähän ja ajattelin, että nyt on vanhat synnit sovitettu taas vähäksi aikaa.

 

Luitko jo, mitä Antti Litja kertoi suhteestaan Mielensäpahoittaja-hahmoon? Tutustu juttuun täällä.

Kilpailut

Uusimmat