Milloin kannattaa kallistaa päätään? Opi 6 salaisuutta kehonkielestä

10.09.2014 11:04 - Sanna Wänskä

Kehonkielellä on suurempi merkitys kuin edes tajuamme. Pienillä eleillä voimme luoda keskustelukumppanille helposti haluamamme vaikutuksen.

Tavatessasi uusia ihmisiä työhaastattelussa tai neuvotteluissa haluat tehdä heihin hyvän vaikutuksen. Voit helposti antaa haluamasi kuvan itsestäsi kanssaihmisillesi keskittymällä kehosi hienovaraisiin eleisiin. Alla kuusi vinkkiä, mitä kannattaa tehdä ja mitä varoa.

1. Nojaa kädellä leukaasi

Se on asento, jonka näemme vaikutusvaltaisten ihmisten usein tekevän. Tämä ele sanoo "kun ajat ovat vaikeita, minulta löytyy ratkaisu ongelmiin."

2. Älä vedä huuliasi sisäänpäin

Huulten imeminen niin, että ne ovat piilossa suusi sisällä kertoo salailun tarpeesta. Voit olla esimerkiksi hermostunut, mutta et halua näyttää sitä. Monet ihmiset tekevät eleen, kun he haluavat salata tunteensa.

3. Tuo sormenpääsi yhteen pohdiskelevasti

Laita sormenpäät vastakkain nostaaksesi auktoriteettiasi. Donald Trump esimerkiksi käyttää tätä tapaa ennen kuin antaa potkut Diili-ohjelman kilpailijoille.

4. Mieti, milloin kallistat päätäsi

Älä jaa arvokasta tietoa pää kallellaan - se vaikuttaa siltä, ettet seisoisi sanojesi takana. Jos ainoastaan jutustelet, voit kallistaa päätäsi, mutta ole tarkkana kumpaan suuntaan. Kun kallistat sitä oikealle vaikutat viehättävältä, vasemmalle kallistaessa taas älykkäältä.

5. Risti kätesi

Olet ehkä kuullut että käsien ristiminen saa sinut vaikuttamaan pidättyväiseltä. Tämä pitää paikkansa, jos toinen ihminen ei tunne sinua. Ollessasi ystävien seurassa voit tehdä eleen, sillä se auttaa sinua ongelmien ratkomisessa. Liike käyttää molempia puolia vartalostasi, käytät samalla myös molempia aivopuoliskojasi - loogista vasenta ja luovaa oikeaa.

6. Älä nyrpistä nenääsi

Nenän nyrpistäminen on yleismaailmallinen merkki inhosta. Vastapuoli saattaa siis luulla, ettet pidä hänestä jos nyrpistelet nenääsi.

Lähde: Huffington Post

 

 

Kerroimme äskettäin, mikä on miesten mielestä naisten seksikkäin ominaisuus. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat