Uusi kokkiohjelma suututti Marco Bjurströmin - Hans Välimäki kommentoi!

10.09.2014 14:00 - Anna Hopi

Yrittäjä Marco Bjurström nähtiin maanantai-iltana JIM-kanavan Haasta Hans -ohjelmassa. Mies pöyristyi katsottuaan kokkausohjelman jakson, ja erityisesti Bjuströmiä korpesi tuomarina toimineen kokki Akseli Herlevin käytös.

Marco Bjurström valmisti ystäviensä Ritva Enäkosken ja Meikku Ilanderin kanssa kolmen ruokalajin menun ja he kilpailivat leikkimielisesti annoksillaan huippukokki Hans Välimäkeä vastaan. Annokset arvosteltiin kolmihenkisen asiantuntijatuomariston voimin, ja maanantaisessa jaksossa kävi niin, että tuomaristoon kuuluva Akseli Herlevi sylkäisi Meikun valmistaman ruoan pois suustaan näkyvästi.

Tuomarit eivät ohjelmakonseptissa kuitenkaan tiedä, kenen valmistamaa ruokaa he maistelevat, joten tilannetta ei voitu tulkita henkilökohtaiseksi kannanotoksi. Maanantaisen jakson voittajaksi julistettiin Välimäki. Bjurström suivaantui silti Herlevin käytöksestä ja kommentoi sitä kovin sanoin.

- Hyväntahtoiset ja hyväuskoiset amatöörit kutsutaan kisaamaan hauskaan kokkiohjelmaan Suomen arvostetuinta keittiömestaria vastaan. Mikä on palkinto? "Arvovaltainen" tuomaristo ei erota dippiä keitosta (ei ketsuppia tai sinappiakaan suoraan purtilosta syödä) ja sylkee ruokaa suustaan... Varmasti oikea mies voitti, mutta mulle tuli todella paha mieli varsinkin Akseli Herlevin käytöksestä. Kiitti vaan, kun tuhosit kaiken sen tunnelman, mitä koko ohjelma oli rakennettu. Luulen, että ei ole ihan helppoa pyytää esim. Meikkua enää koskaan mihinkään ohjelmaan mukaan, kirjoitti Marco Bjurström Facebook-sivuillaan.

Iskelmä sai Hans Välimäeltä kommentin tilanteeseen. Pilkattiinko hänen mielestään Bjurströmiä ja tämän ystäviä ohjelmassa?

- En ainakaan itse niin tehnyt. Olin koko kilpailun ajan hyvällä sykkeellä ja huumorimielellä, koska se oli itsellekin haastavaa, että mitä sieltä peittojen alta paljastui kokattavaksi. Yritin parhaani, mutten suhtautunut liian vakavasti kilpailuun, kertoi Välimäki.

- En nähnyt sitä jaksoa, joten en voi ottaa siihen kantaa. Kyllä se rajulta kuulostaa, mutta en usko, että Akseli on yrittänyt tehdä mitään vakavaa, vaan ehkä hän on vaan yrittänyt tehdä asiaansa selväksi. Tällainen ruoanlaitto-ohjelma, jossa pitää saada voittajat selville, on ehkä sellainen, että siellä kuuluukin vähän ilmaista mielipidettä. Tiedän tulevista jaksoista sellaista, että tulen saamaan itsekin palautetta. En ole siitä kenellekään sydämistynyt.

Kokin mukaan hän on edelleen omalta puoleltaan väleissä Bjurströmin kanssa, ja pitää miestä hienona tyyppinä.

Kilpailut

Uusimmat