10 itsevarman naisen ominaisuutta - ja miten lisäät ne omaan elämääsi

23.09.2014 21:07 - Emma Ylistalo

Osa meistä syntyy isolla itsevarmuudella varustettuna ja usein kadehdimme näitä ihmisiä. Kadehtimisen sijaan meidän kannatta oppia alla olevasta jutusta.

Hyvät arvosanat tai upea ura eivät lopulta ole niitä asioita, jotka tekevät meistä itsevarmoja. Oma suhtautuminen asioihin ja käytöksemme vaikuttaa eniten itsevarmuuteemme.

Hyvän itsetunnon omaavilla naisilla on paljon yhtäläisyyksiä. Onneksi nämä asiat ovat sellaisia, joita meidän kaikkien on helppo lisätä elämäämme - ja näin kasvattaa myös omaa itsetuntoa. Lue alta 10 asiaa, joita hyvän itsetunnon omaavat naiset tekevät ja miten voit itse siirtää tiedon omaan arkeesi.

1. He pukeutuvat miten haluavat

Itsevarmat naiset pukevat päälleen mitä haluavat ja milloin haluavat, eivätkä anna toisten silmien pyörittelyjen olla esteenä. Heidän mottonsa pukeutumisen suhteen on "Jos et pidä minun asustani, miksi sitten ylipäänsä katsot minua?". Kaiva siis kaapistasi se toppi, jota et ole aiemmin kehdannut käyttää, vedä se päällesi ja anna muiden ajatella mitä he haluavat.

2. He osaavat sanoa ei

Oman elämänsä herrattaret eivät lupaa asioita, joita he eivät ehdi tehdä. He osaavat sanoa ei - ja se on rohkea teko. Itsevarmat naiset ymmärtävät, että heidän ei tarvitse olla joka paikassa. He muistavat kuitenkin ilmoittaa jos eivät pääse paikalle - ohareiden tekeminen ei kuuluu hyviin tapoihin. Vältä siis loppuunpalaminen sanomalla välillä myös ei - se on paljon itsevarmempaa käytöstä kuin yrittää hoitaa liian montaa asiaa samaan aikaan.

3. He kuuntelevat

Samalla, kun itsevarmat naiset uskovat omaan arvostelukykyynsä, he ovat myös tarpeeksi rohkeita kuunnellakseen muiden mielipiteitä. He eivät välttämättä pidä kaikesta kuulemastaan, mutta kuunteleminen on heidän mielestään ylin arvostuksen muoto. Vaikka puhuminen vaikuttaakin itseluottamuksen merkiltä, muista silti kuunnella muita ihmisiä.

4. He myöntävät virheensä

Kukaan ei ole täydellinen. Vaikka kuulemmekin tätä paljon, se unohtuu liian helposti. Itsevarmat naiset eivät ainoastaan myönnä puutteellisuuttaan, he oppivat siitä. He tietävät vahvuutensa ja myös hetket milloin kannattaa antaa johto jollekin toiselle. Älä yritä olla täydellinen kaikessa mitä teet - täydelliset ihmiset ovat tylsiä. Pidä itsestäsi vahvuuksien ja heikkouksien kanssa.

5. He ovat avoimia rakkaudelle

Itsevarmat naiset eivät anna pieleen menneiden suhteiden pilata tulevaisuuttaan. He tietävät olevansa hyvän parisuhteen arvoisia ja tarpeeksi vahvoja selviytyäkseen hylätyksi tulemisesta. Älä siis masennu huonon suhteen takia, vaan ole aina avoin rakkaudelle.

6. He pyytävät apua

He tietävät, että kaikesta selviäminen yksin on yksinkertaisesti mahdotonta. Itsevarmat naiset eivät pelkää avun hakemista ja siksi onkin hyvä tajuta että asioistaan ja ongelmistaan kannattaa puhua muille ääneen. Pyydä rohkeasti apua kun sitä tarvitset.

7. He eivät miellytä

Itsevarmojen ihmisten ei tarvitse väkisin sopia joukkoon. He eivät tee, kuuntele tai sano mitään, mihin he eivät itse usko. Toisten ihmisten miellyttäminen vie ainoastaan energiaa, eikä tee sinulle yhtään hyvää.

8. He käsittelevät tunteensa

He yrittävät ymmärtää tunteitansa ja tajuavat, että vihan, surun tai kateuden salaaminen ja peittely tekevät asioista ainoastaan vaikeampia. He ilmaisevat tunteensa syyttelemättä muita ja varmistavat tulleensa ymmärretyiksi. Sovi siis erimielisyydet avoimesti ja aikuismaisesti, äläkä jätä asioita vaivaamaan mieltäsi.

9. He irroittautuvat syyllisyydestä

Syyllisyyden on tarkoitus olla ainoastaan väliaikainen tunne, joka auttaa meitä ymmärtämään tekojamme ja korjaamaan tekemämme virheet - siinä kaikki. Sen jälkeen tunteesta tulisi päästää irti. Syyllisyyden ei ole tarkoitus aiheuttaa vahinkoa itsellemme. Kun olet pyytänyt anteeksi, päästä syyllisyydentunteesta irti.

10. He tukevat toisia

Itsevarmat ihmiset rakastavat katsoa, kun heidän ystävänsä menestyvät. Toisten työsaavutuksista, hyvistä ihmissuhteista tai menestyksestä nauttiminen ei vähennä omia saavutuksiasi. Hyvä ja vahva tukiverkko ympärillä vahvistaa omaa itsetuntoa. Rohkaise, auta ja tue ystäviäsi.

Lähde: Blush

 

 

Uutisoimme aikaisemmin tutkimuksesta, jonka mukaan rintaliiveillä on itsetuntoon positiivisia vaikutuksia. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat