Joel Hallikainen nostatti tulisen Facebook-väittelyn: "Onko homous valinta?"

30.09.2014 09:30 - Anna Hopi

Laulaja Joel Hallikainen kysyi eilen kansan mielipidettä siitä, onko homoseksuaalisuus valinta. Keskustelu kasvoi kunnon someväittelyksi.

Joel Hallikainen julkaisi eilen seuraavan Facebook-päivityksen:

"Heitetään pöytään päivän puheenaihe. Sana ja mielipide on vapaa. Olemme Suomessa, siis antakaa palaa. Mitä mieltä sinä olet kysymyksestä : Onko homous valinta?"

Päivän aikana avaus poiki yli 200 vastausta. Keskustelussa esitettiin vahvoja mielipiteitä puolesta ja vastaan.

"Synnynnäinen ominaisuus, josta ei enää "pakoteta" pois (vrt.esim.vasenkätisyys)", Outi kirjoitti.

"Mistä ihmeestä vetäsit outi että homoseksuaalisuus ois synnynnäinen ominaisuus?", Jani väitti vastaan.

"Emme voi sivuuttaa tieteen käsitystä kyseisestä asiasta. Tieteellisen tutkimuksen mukaan epimarkkerit aktivoituvat sikiökehityksen aikana äidin kohdussa ja ne määrittävät tuleeko lapsesta ehkä homopoika tai lesbotyttö", Elise ilmoitti.

"Vastaan kysymykseen kysymyksellä, onko rakkaus valinta? Valitsenko tietoisesti ketä tulen rakastamaan, jos en, niin Jumalako vai geenitkö sen tekevät? En tiedä, mutta rakkaus on tarkoitettu kaikille meille. Heteroille, homoille, vammaisille, vasenkätisille jne... Se on käsittääkseni Raamatun ja kirkon keskeinen sanoma", Satu kirjoitti.

"Vanhassa testamentissa Jumala tuomitsi homouden ja ei hän ole sitä muuttanut vielä tänäkään päivänä!", Susanna sanoi.

"Kannattaisi lukea Raamatun lisäksi myös tiedeuutisia, vai ovatko ne täällä pannassa (ja järjen käyttö) USA:n raamattuvyöhykkeen tavoin? Homous on geneettinen häiriö, mikä esiintyy muillakin lajeilla luonnossa, ei siis mikään valinta, ja Jumalan tuomion voisi jo jättää pois ja olla sallivampi (siis hyväksyä muutkin ihmiset). Miksi ääriuskovaiset (muutkin kuin kristityt) ovat AINA paremmin tietäviä ja ensimmäisenä tuomitsemassa toisia? Missä se rakkaus luuraa?", Reijo vastasi.

Tässä vaiheessa keskusteluun liittyi myös julkisuudesta tuttuja nimiä.

"Joskus häpeän olla ihminen. Tätä ketjua lukiessa tämä häpeä nostaa päätään monta kertaa. Tekisi mieli huutaa "APUA", mutta en tiedä mihin sen kohdistaisin. Ehkä siis vain annan olla", mentalisti Pete Poskiparta kirjoitti.

"Onko Joel oma (oletettavasti) heteruutesi valinta? Siinä vastaus. Ja kaikille täällä raamatun lauseita huutaville: menkää jumalauta hoitoon", näyttelijä Eppu Salminen ilmoitti.

Keskustelu jatkui kuumana ja jossain vaiheessa myös Joel Hallikainen liittyi siihen mukaan. Lue koko viestiketju täältä.

 

Joel Hallikainen oli viimeksi kesällä lehtien palstoilla jutun aiheena, kun mies kiisteli julkisesti Timo Koivusalon kanssa siitä, onko sovintoa tapahtunut ja tullaanko Tuttu Juttu Show vielä näkemään televisiossa. Lue juttu täältä.

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat