Uusi Salkkarit-elokuva puhuttelee kaikenikäisiä: "Ei pelkästään nuorten leffa"

04.12.2014 11:17 - Anna Hopi

Nightmare 2 -painajainen jatkuu tarjoaa Salatut elämät -sarjasta tuttujen nuorten seikkailuja saarella. Ohjaaja-tuottaja Marko Äijön mukaan teinikauhugenrestä ammentava jatko-osa on suunnattu muillekin kuin teini-ikäisille katsojille.

Nightmare 2 - painajainen jatkuu -elokuvassa nuorten jännityskokemukset ovat siirtyneet laivalta yllättäen autioituneelle saarelle. Millainen yleisö elokuvasta on kiinnostunut tähän mennessä?

- Me ollaan kierretty nyt kymmenkunta paikkakuntaa. Kaikkialla on olleet liput loppuunmyydyt. Hyvin kirjavaa katsojakuntaa. Kommentit on olleet sellaisia, että 10-vuotias kysyy, että eikö saisi tulla 13-vuotiaan isoveljen kanssa, kun vanhempien kanssa on niin noloa tulla leffaan, kertoi Marko Äijö Iskelmälle.

- Toisaalta eilen oltiin Turussa ja siellä oli 30-vuotiaita naispuolisia Salkkari-faneja, joita oli parikin viiden hengen ryhmää. Pohjanmaalla oli jo tosi aikuisia, Vaasassa ja Seinäjoella. Mä veikkaan, että viisikymmentävuotiaita. Kyllä tämä lopulta puhuttelee kaikkia niitä, jotka Salkkari-hahmoista tykkäävät. Ei voida liian kategorisoida, että tämä on vain nuorten leffa nuorista nuorille. Sille jengille ei yksinkertaisesti tehdä tarpeeksi leffoja Suomessa.

Äijön mukaan nuoret tarvitsevat omia elokuviaan, joista Nightmare 2 - painajainen jatkuu on hyvä esimerkki.

- Meillä tehdään erinomaisia lastenelokuvia ja erinomaisia aikuisten elokuvia. Sitä en tiedä, onko tämä erinomainen, mutta tämä on nimenomaan sille kohderyhmälle. Jos he hyväksyvät sen, niin se on varmaan vähintäänkin kelpo.

Katso traileri täältä.

Kilpailut

Uusimmat