Yksinhuoltajaäidin parhaimmat vinkit vanhemmuuteen - pärjäät taloudellisesti

10.12.2014 18:30 - Anna Hopi

Mama Plus One -blogin kirjoittajalta Jenni Schoenbergeriltä kysyttiin, miten hänellä on varaa vanhemmuuteen alhaisilla tuloillaan. Äidin vastaus laittaa jauhot suuhun epäilijöille.

Sinnikäs nainen sanoi, ettei tienaa paljon, mutta saa tarpeeksi rahaa työstään, jotta tulee toimeen Zach-poikansa kanssa. Blogisti Jenni Schoenberger antoi hyviä penninvenytysvinkkejä säästäväisyyttä kaipaaville vanhemmille. Lue parhaat vinkit alta.

1. Pidän kirjaa budjetistani.

"Ei kulu päivääkään, etten tutkisi verkkopankista tiliäni. Haluan nähdä, miten paljon siellä on rahaa. Mietin, onko minulla varaa tiettyihin asioihin. Laitan esimerkiksi rahaa syrjään, jotta voin huolehtia lemmikeistäni. Säästän myös poikani Zachin tulevaisuutta varten ja kesälomaa silmälläpitäen. Rahaa menee lääkelaskuihin, ruokaan, vaatteisiin, henkilökohtaiseen hygieniaan ja muihin perheen tarpeisiin. Pidän kiinni budjetista ja varaan siihen hauskuutusrahaa."

2. Tienaan mistä pystyn, jotta voin ostaa sitä, mitä tarvitsen.

"Jos Zach kasvaa yli jostain vaatteesta, eikä kukaan tarvitse sitä, myyn sen. Samoin tapahtuu omien vaatteideni kanssa. Päästämme irti turhasta tavarasta, ja elämä on paljon yksinkertaisempaa."

3. Säästän, mistä se on mahdollista.

"Käytän mieluusti ostosten tekemiseen alennuskuponkeja. Joskus ne voivat pelastaa taloudenpidon, kun tulee äkillinen lääkärikäynti tai muu lovi budjettiin."

4. Otan vastaan avun.

"Ystävät ja kierrätyskeskus voivat auttaa tilanteessa, jossa tavaraa tai vaatetta tarvitsee, mutta siihen ei ole varaa. Käytän itse usein kotikaupunkimme kierrätyskeskusta, josta saa ilmaiseksi vaatteita. Olen mukana itsekin antamassa vanhaa tavaraa eteenpäin. On mukava ajatella, että joku toinen voi hyötyä asiasta, joka on tullut meille turhaksi. Olen kiitollinen aina kun saan apua."

5. Tiedostan, että joka pennillä on väliä.

"Olen tosissani tämän asian kanssa. Meillä on kotona purkki, johon keräämme kolikoita, koska se on Zachin hauskuutusrahaa. Päätin, että vaikka meillä olisi kuinka tiukkaa rahallisesti, poikani saisi nauttia hauskoista hetkistä. Kun olin pieni tyttö ja äitini oli yksinhuoltaja, hänellä oli aina vähän rahaa säästössä erikoishetkiä varten, vaikka elimmekin vaatimattomasti."


Lähde: FamilyShare

 

Laulaja Diandra kertoi olleensa aina säästäväinen. Julkinen ura on kuitenkin muuttanut suhdetta rahaan. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat