Dome Karukoski liikuttui Antti Litjan voitoista: "Hän kuntoutuu kovaa vauhtia!"

02.02.2015 11:42 - Anna Hopi

Näyttelijä Antti Litja oli Jussi-gaalan suurin voittaja. Mies ei päässyt itse terveydentilansa vuoksi, mutta pokkasi silti palkinnot parhaasta miespääosasta ja elämäntyöstä.

Mielensäpahoittaja-elokuvaa tähdittävä näyttelijä Antti Litja jäi viime syksynä pitkälle sairaslomalle aivoinfarktin saatuaan. Mies on edelleen sairaalassa, eikä päässyt mukaan Jussi-gaalaan. Hänen puolestaan Betoni-Jussin ja parhaan miespääosan palkinnon kävi hakemassa pojanpoika Leo Litja.

Mielensäpahoittajan ohjaaja Dome Karukoski liikuttui gaalassa silminnähden Litjan voitoista. Hän kiteytti Iskelmälle tunteellisuutensa syyn.



- Ei se jetlagista johtunut. Hän on hienoin näyttelijä ja tyyppi, jota olen saanut ohjata. Se oli koskettava hetki. Mies on sairaalassa ja kuntoutuu kovaa vauhtia, mutta kyllähän se iskee. Oma isä kuollut muutama viikko sitten, eletään kovia aikoja. Antin elämäntyötä katsoessa tuo oli vaan todella ihana hetki, kommentoi Karukoski.

- Soisin jokaiselle ihmiselle sen, että hän voisi työskennellä Antin kanssa. Hän on upea ihminen, joka luo henkeä työryhmään ja antaa ohjaajalle välineitä tehdä mitään. Hän on veitikka, kaveri on 76 ja joka aamu löytyy uusi vitsi.

Toipumisen jälkeen häämöttävät uudet suunnitelmat, jos ohjaajan sanoihin on uskomista.

- Hän tuosta vetreytyy. Koitin eilen kiireen keskellä soitella, että jos pistettäisiin porukat pystyyn Finlandia-hiihtoja varten. Saadaan miestä kuntoon. Katsotaan, miten siinä käy.

Karukoski hehkutti myös gaalan nuoria ja uusia voittajia.

- Tuli yllätyksiä, ja hienoja yllätyksiä. Suomalainen elokuva kaipaa aina nuoria ja uusia tekijöitä niin, että tällaiset vanhat kollit heitetään niska-perse-otteella roskikseen.

Kilpailut

Uusimmat