Aamuklubi valmisti Antti Rinteen kohuttua pekonipastaa - kokeile sinäkin!

01.04.2015 08:52 - Anna Hopi

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) kertoi SAK:n Hyvää työtä Suomi -sivustolla bravuuriruokaohjeensa. Pekonispagetti on herättänyt huomiota, koska annos sisältää yli 10 000 kaloria.

Antti Rinne puhuu usein elvyttävän talouspolitiikan puolesta. Mediassa on vitsailtu, että kuka tahansa joutuu ottamaan vastaan elvytystä syötyään yksin koko pekonispagettiannoksen. SDP:n puheenjohtaja kertoi Hyvää työtä Suomi -sivustolla, miksi ruokalaji maistuu koko perheelle.

"Pekonispagetista saa paljon energiaa. Ohessa tarjotaan raikasta salaattia. Muksut tykkää lisätä tähän(kin) ketsuppia."

Spagetti sai niin paljon huomiota julkisuudessa, että Rinne joutui muistuttamaan Twitterissä, että annos on tarkoitettu 10 hengelle.

Aamuklubi innostui kokeilemaan Antti Rinteen kuuluisaa spagettiannosta. Sihteeri Reeta Mäkinen valmisti Antti Granlundin kanssa annoksen, josta riitti maisteltavaa koko toimitukselle.

Antti Rinteen pekonispagetti

2 x 400 g pekonia
1,5 kpl punaista paprikaa
6 isoa valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua mustapippuria
2 x 400 g mustaleimajuustoraastetta
500 g spagettia
6 dl vispikermaa
5 rkl oliiviöljyä

Leikkaa pekoniniput puolen sentin suikaleiksi, irrottele ja paista pannulla kypsiksi. Lisää kuutioitu paprika ja mausteet (murskatut valkosipulit ja mustapippuri). Sekoita, kunnes paprikat ovat pehmeitä. Lisää kerma.

Kiehauta seos jatkuvasti hämmentäen noin 10 min. Lisää toinen pussi juustoraastetta jatkuvasti sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Siirrä pannu pois levyltä.

Keitä pari litraa vettä, lisää oliiviöljy ja spagetti. Keitä spagetti kypsäksi ohjeen mukaan ja kaada keitinvesi pois.

Lisää kastike spagetin sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää toinen pussi juustoraastetta sekoittaen se kunnolla joka puolelle.

Jätä vetäytymään 10 minuutiksi, ja ruoka on valmis tarjottavaksi.

Lähde: Hyvää työtä Suomi -sivusto.

Kilpailut

Uusimmat