Matti Röngän menestysdekkarista elokuva - pääosassa Samuli Edelmann

23.04.2015 10:16 - Anna Hopi

Tappajan näköinen mies -elokuvaa kuvataan Helsingissä, Moskovassa ja Tallinnassa. Elokuvaa tähdittävät Edelmannin lisäksi Martti Suosalo, Ville Haapasalo ja Krista Kosonen.

Zodiak Finland on aloittanut elokuvateattereissa kevättalvella 2016 ensi-iltansa saavan Tappajan näköinen mies –elokuvan kuvaukset Moskovassa. Kevään ja kesän aikana myös Helsingissä ja Tallinnassa kuvattava jännityselokuva perustuu Matti Röngän menestysdekkariin Tuliaiset Moskovasta. Elokuvan ohjaa Lauri Nurkse ja sen päärooleissa nähdään Samuli Edelmann, Martti Suosalo, Ville Haapasalo, Maria Ylipää, Krista Kosonen ja Katja Küttner. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mika Ripatti ja Seppo Vesiluoma.

- On hienoa ohjata Röngän dekkarin maailmaa valkokankaille, koska se on jännityksen ja huumorin lisäksi täynnä koskettavaa draamaa. Luottamuksen teema on elokuvassa läsnä monella tasolla kun Kärppä joutuu rajulla tavalla kohtaamaan oman luottamuksensa rajat niin työ- kuin perhe-elämässäkin. Näyttävissä puitteissa Moskovassa Samulin ja Villen kanssa aloitetut kuvaukset jatkuvat toiminnan täytteisinä myös Helsingissä ja Tallinnassa, riemuitsee elokuvan ohjaaja Lauri Nurkse Moskovan lentokentällä.

Tappajan näköinen mies –elokuva

Viktor Kärppä (Samuli Edelmann) joutuu tahtomattaan keskelle Venäjän sisäistä valtataistelua, jossa tulilinjalla on Venäjän uusi vapaamielinen presidentti. Pian Kärpän perässä ovat sekä palkkatappajat että suojelupoliisi ja vaarassa on myös Kärpän perhe. Pelastaakseen itsensä ja perheensä täytyy Kärpän turvautua ystäväänsä poliisi Korhoseen (Martti Suosalo) sekä veljeensä Alekseihin (Ville Haapasalo).

Tappajan näköinen mies –elokuvaa on edeltänyt samanniminen menestyssarja, jota esitettiin MTV3:lla vuonna 2011. Vuonna 2014 uusittu tv-sarja perustui muihin Matti Röngän Viktor Kärppä-dekkareihin. Kahdeksanosaisen draamasarjan oikeudet on myyty jo Kanadaan ja Yhdysvaltoihin.

Tappajan näköinen mies –elokuvan rahoittajat ovat Suomen Elokuvasäätiö ja MTV sekä Pohjoismainen elokuva- ja Tv-rahasto. Elokuvan levittäjä on Nordisk Film.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat